Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Αυξήσεις για το Συμβούλιο Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων

Παράθυρο σε τροπολογία βρήκαν οι ενδιαφερόμενοι

vouli-olomeleiaΤέλος δεν έχουν οι προκλήσεις των υψηλόβαθμων στελεχών της Δημόσιας Διοίκησης, ιδίως των οικονομικών τεχνοκρατών και εκείνων που με περισσή ευκολία νομιμοποιούν τις περίφημες πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, με τις οποίες επί της ουσίας κυβερνάται η χώρα.

Όπως αποκαλύπτουν τα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ», μέσα από «κρυμμένη» τροπολογία στο νομοσχέδιο για τις σχολάζουσες κληρονομιές πέρασαν αυξήσεις για τα στελέχη τους τόσο το Συμβούλιο Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων, που εκπροσωπεί τη χώρα στην Ε.Ε., στο Eurogroup και στο Ecofin, όσο και η απαραίτητη για τη νομοθετική επιβολή των σκληρών μέτρων Κεντρική Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή.

Στις 29 Αυγούστου, λοιπόν και ενώ οι καλοκαιρινές διακοπές για το μεγαλύτερο μέρος των Ελλήνων συνεχίζονταν, στο νομοσχέδιο για τις σχολάζουσες κληρονομιές και τις κοινωφελείς περιουσίες πέρασαν δύο τροπολογίες που προκαλούν ερωτηματικά ως προς τη σκοπιμότητά τους.

Ειδικότερα, στο άρθρο 3, παράγραφο 3 της σχετικής τροπολογίας ξεκάθαρα ορίζεται ότι «από 01.01.2013 οι αποδοχές του ειδικού επιστημονικού προσωπικού του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων (ΣΟΕ) είναι ίδιες με αυτές που προβλέπονται κάθε φορά για το ειδικό επιστημονικό προσωπικό των Ανεξάρτητων Διοικητικών Αρχών (ΑΔΑ)».

Όσοι δεν γνωρίζουν τι σημαίνει αυτό, θα πιστέψουν ότι απλώς πρόκειται για μία «τυπική» διευθέτηση. Όμως, ξεκάθαρα συνιστά μια πρώτης τάξεως αύξηση εισοδημάτων σε μία τεχνοκρατική ομάδα.

Πιο κάτω, η ίδια τροπολογία αναφέρει εξάλλου ότι «η εξίσωση αυτή κρίνεται σκόπιμη, αφού οι ειδικοί επιστημονικοί συνεργάτες κατέχουν θέσεις που απαιτούν αυξημένα τυπικά προσόντα, βάσει του ιδρυτικού νόμου του ΣΟΕ, τα οποία είναι αντίστοιχα των ειδικών επιστημόνων των Ανεξάρτητων Διοικητικών Αρχών.

Το υπουργείο Οικονομικών, που εισηγήθηκε το «βόλεμα» αυτών των σημαντικών συνεργατών του, δικαιολογεί σε καιρούς μεγάλης οικονομικής κρίσης και ανέχειας τις αυξήσεις αυτές, οι οποίες, σύμφωνα με πηγές της εφημερίδας, φθάνουν έως και το 20%.

Όλα αυτά, ενώ ήδη κυκλοφορούν έντονες φήμες περί νέων μειώσεων στις συντάξεις το 2014, αλλά και πιέσεων για νέες απολύσεις στο Δημόσιο. Θα πρέπει να πούμε ότι ο μέσος μισθός των εμπειρογνωμόνων του ΣΟΕ σήμερα αγγίζει τα 2.000 ευρώ, αν και υπάρχουν περιπτώσεις ακόμα μεγαλύτερων αμοιβών.

Μέσα από αυτή τη διευθέτηση, οι αμοιβές θα αυξηθούν σε συγκεκριμένες περιπτώσεις ακόμα και στα 3.000 ευρώ ή και υψηλότερα.

ΠΗΓΗ: ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

(Visited 1 times, 1 visits today)
By