Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Τροπολογία για ελάφρυνση χρεών κατέθεσε το ΚΚΕ

 «Η προωθούμενη από την κυβέρνηση ρύθμιση για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, στοχεύει στην στήριξη των τραπεζών»

kke-perissos-arxeiou

Μέτρα για την ανακούφιση των λαϊκών οικογενειών από χρέη προς τις τράπεζες προβλέπει τροπολογία του ΚΚΕ που κατατέθηκε στη Βουλή με την επισήμανση πως η προωθούμενη από την κυβέρνηση ρύθμιση για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, στοχεύει στην στήριξη των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων με την ακόμη μεγαλύτερη συγκέντρωση του κεφαλαίου.

«Το ΚΚΕ καταθέτει τροπολογία βασισμένη στην πρόταση νόμου για τα δάνεια τα στεγαστικά, τα καταναλωτικά , τις οφειλές των ΕΒΕ και των φτωχών αγροτών, επειδή η ανάγκη ανακούφισης των λαϊκών στρωμάτων σήμερα αποκτά επείγοντα και άμεσο χαρακτήρα», αναφέρεται.

Η πρόταση νόμου του ΚΚΕ είχε κατατεθεί στις 4-9-2012 και όπως αναφέρει ο Περισσός ήταν μια ολοκληρωμένη πρόταση νόμου για την ουσιαστική ελάφρυνση των χρεών των λαϊκών οικογενειών από δάνεια στεγαστικά, καταναλωτικά, οφειλές των ΕΒΕ και των φτωχών αγροτοκτηνοτρόφων προς τα πιστωτικά ιδρύματα, με διαγραφή των τόκων και μέρους των χρεών τους, την απαγόρευση πλειστηριασμών και γενικότερα πράξεων αναγκαστικής εκτέλεσης.

Νέα μέτρα σε βάρος του λαού

«Νέα μέτρα σε βάρος του λαού», θα φέρει -σύμφωνα με το ΚΚΕ- η μετάβαση «στην επόμενη μέρα της ‘ενισχυμένης γραμμής πίστωσης’».

Όπως τονίζει το Κομμουνιστικό Κόμμα σε σχόλιό του για το χθεσινό Eurogroup, «πάνω απ’ όλα και στην ‘επόμενη μέρα’ θα είναι παρούσα η πολιτική σε όφελος της πλουτοκρατίας, την οποία, παρά τις μεταξύ τους αντιθέσεις και ανταγωνισμούς, υπηρετούν όλες οι κυβερνήσεις της Ε.Ε.».

Με ξεχωριστή ανακοίνωσή του το ΚΚΕ καταδικάζει επίσης τον εμπρησμό στα γραφεία της Athens Voice εκφράζοντας τη συμπαράστασή της στους εργαζόμενους της εφημερίδας.

By