Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Τροπολογία προς διεύρυνση των κριτηρίων για τις μετεγγραφές των φοιτητών

Αναμένεται να διευρυνθούν τα κοινωνικά κριτήρια και να προστεθεί και το κριτήριο του ετήσιου εισοδήματος

aei_foitites600

Ο τρόπος που θα πραγματοποιούνται οι μετεγγραφές των φοιτητών αλλάζει με την τροπολογία του νέου υπουργού Παιδείας που αναμένεται να κατατεθεί άμεσα στη Βουλή, με στόχο να εξυπηρετηθούν όσο γίνεται περισσότερο οικογένειες.

Έτσι αναμένεται να διευρυνθούν τα κοινωνικά κριτήρια και να προστεθεί και το κριτήριο του ετήσιου εισοδήματος.

Σύμφωνα με το Βήμα «όλοι οι επιτυχόντες που, είτε έλαβαν μέρος στις εξετάσεις πανελλαδικού και κατετάγησαν σε θέση εισαγωγής σε Σχολή ή Τμήμα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, τεκμαίρουν δικαίωμα μεταφοράς της θέσης εισαγωγής τους σε αντίστοιχη Σχολή ή Τμήμα, εφόσον το ετήσιο κατά το περασμένο έτος εισόδημα του δυνητικά δικαιούχου και των μελών της οικογενείας του δεν ξεπερνά το ποσό των 9.000 ευρώ κατά κεφαλήν».

Εκτός από το εισοδηματικό κριτήριο αναμένεται να μειωθούν οι σχετικές γραφειοκρατικές διαδικασίες με τις μετεγγραφές να ολοκληρώνονται διοικητικά μέσα στο πρώτο εξάμηνο από την αίτηση ενός φοιτητή στο Ίδρυμα που δικαιούνται μετεγγραφής.

Με τις αλλαγές αυτές στόχος του υπουργείου Παιδείας είναι να μετεγγραφούν κοντά στον τόπο κατοικίας όσοι περισσότεροι φοιτητές είναι δυνατόν.

By