Κυριακή, 2 Απριλίου, 2023

Τροποποιητική δήλωση θα κάνουν οι ιδιοκτήτες κενών μη ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων

Που δεν συμπεριλήφθηκε στο εκκαθαριστικό τους η έκπτωση του 20%

forologikes-diloseis

Τροποποιητική δήλωση θα υποβάλουν στην εφορία οι ιδιοκτήτες κενών μη ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων που δεν συμπεριλήφθηκε στο εκκαθαριστικό τους η έκπτωση του 20%.

Πρόκειται για μεγάλη μερίδα ιδιοκτητών αυτής της κατηγορίας που έχει κάνει λάθη στη συμπλήρωση των στοιχείων των ακινήτων τους στο Ε9, με συνέπεια να μην μπορεί να γίνει σωστά η εκκαθάριση και ο υπολογισμός της έκπτωσης στον φόρο.

Όπως αναφέρουν αρμόδιες πηγές, ενδεικτικό είναι ότι πολλοί φορολογούμενοι δεν έχουν συμπληρώσει, στη στήλη 32 του εντύπου Ε9, τον κωδικό 8 όπου θα πρέπει να δηλωθεί ότι το ακίνητο είναι κενό.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το επόμενο δεκαήμερο πρόκειται να ανοίξει στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών η ειδική εφαρμογή στην οποία, ταυτόχρονα με την υποβολή της τροποποιητικής δήλωσης, θα γίνεται αυτόματα και η εκκαθάριση του φόρου για τον ιδιοκτήτη. Σε περίπτωση που προκύπτει διαφορά φόρου άνω των 300 ευρώ, θα γίνεται έλεγχος των δικαιολογητικών βάσει των οποίων υποβλήθηκε η τροποποιητική δήλωση.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By