Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Τρόπους αποφυγής νέας «Μανωλάδας» αναζητά ο Γ. Βρούτσης

Το υπουργείο Εργασίας θα υλοποιήσει ένα πρόγραμμα εξασφάλισης σωστών συνθηκών εργασίας και στήριξης της παραγωγικής δραστηριότητας.

VroutsisΤα γεγονότα που ήρθαν στο φως πριν από λίγες ημέρες με την επίθεση των επιστατών σε φυτείες φράουλας εναντίον αλλοδαπών μεταναστών που εργάζονταν κάτω από άθλιες συνθήκες και χωρίς να τους καταβάλλονται οι μισθοί τους, έκαναν το γύρο του κόσμου.

Πλέον η κυβέρνηση, μέσω του υπουργείου Εργασίας, θέλει να εξαλειφθεί αυτό το φαινόμενο και προχωρά στην υλοποίηση μιας πρωτοβουλίας για την αντιμετώπιση των σοβαρών προβλημάτων που αφορούν στην τήρηση της νομιμότητας και την εξασφάλιση αξιοπρεπών συνθηκών εργασίας των εργατών γης αλλά και τη στήριξη της παραγωγικής δραστηριότητας.

Το θέμα αυτό ετέθη κατά τη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας υπό τον υπουργό Γιάννη Βρούτση και σύντομα θα ανακοινωθούν οι πρώτες κινήσεις από την πλευρά του κράτους.

«Με στόχο τη διασφάλιση της νομιμότητας στη συγκεκριμένη ιδιόμορφη μορφή εποχικής απασχόλησης, σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία, τους τοπικούς βουλευτές, την τοπική αυτοδιοίκηση και τους ίδιους τους παραγωγούς, θα αναληφθούν πρωτοβουλίες για την εκπόνηση συνολικού σχεδίου που θα διασφαλίζει πρώτα απ” όλα τη νομιμότητα και τις αξιοπρεπείς συνθήκες στην εργασία και δεύτερον τη στήριξη της ίδιας της παραγωγικής δραστηριότητας που συμβάλει στην ανάπτυξη και την εξωστρέφεια της οικονομίας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βρούτσης.

By