Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Τρ. Πειραιώς: Βράβευση από διεθνές ινστιτούτο των ΗΠΑ για το νέο data center

Σε λίστα που συμμετέχουν λιγότερες από 50 τράπεζες παγκοσμίως η Τράπεζα Πειραιώς

peiraiwsA

Πιστοποίηση κατηγορίας Tier 4 έλαβε πρόσφατα η Τράπεζα Πειραιώς από το Διεθνές Ινστιτούτο Πιστοποίησης Uptime Institute των ΗΠΑ, για τον σχεδιασμό των υποδομών του νέου υπερσύγχρονου μηχανογραφικού κέντρου του ομίλου (Group Data Center).

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση της τράπεζας, η συγκεκριμένη πιστοποίηση διασφαλίζει το τεχνολογικό επίπεδο διαθεσιμότητας των εγκαταστάσεων και αποτελεί την υψηλότερη βαθμίδα πιστοποίησης μηχανογραφικών κέντρων παγκοσμίως, χαρακτηρίζοντας το νέο μηχανογραφικό κέντρο της Τράπεζας Πειραιώς ως μηχανογραφικό κέντρο αδιάλειπτης λειτουργίας σε 24ωρη βάση (Data Center, Fault Tolerant Site Infrastructure).

«Με την πιστοποίηση αυτή επιβεβαιώνεται η άρτια εγκατάσταση που υλοποίησε η Τράπεζα Πειραιώς προκείμενου να διασφαλίσει την απρόσκοπτη λειτουργία του νέου περιβάλλοντος των συστημάτων πληροφορικής στο πλαίσιο της ενοποίησης των 6 τραπεζών που πρόσφατα ολοκληρώθηκε».

Σημειώνεται ότι πιστοποίηση Tier 4 για τη σχεδίαση των υποδομών του data center τους διαθέτουν λιγότερες από 50 εταιρείες στον κόσμο.

By