Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Τρ.Πειραιώς: Προχωρά στη λειτουργική ενοποίηση της Γενικής

Συνεδρίαση του Δ.Σ. της τράπεζας την Τετάρτη

trapeza-peiraios-arxeio

την λειτουργική ενοποίηση της Γενικής Τράπεζας θα προχωρήσει η Τράπεζα Πειραιώς, καθώς ο αρχικός σχεδιασμός για μετατροπή της Γενικής σε επενδυτική τράπεζα εγκαταλείπεται.

Αύριο, Τετάρτη, θα συνεδριάσει το Διοικητικό Συμβούλιο της Γενικής, όπου αναμένεται ο πρόεδρος του ΔΣ κ. Μιχάλης Σάλλας να ενημερώσει για τις εξελίξεις στην τράπεζα και το αργότερο την Παρασκευή θα γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις.

Κατά κάποιες πληροφορίες το αρχικό σχέδιο της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου της Γενικής Τράπεζας με την είσοδο νέου επενδυτή -με εγνωσμένη εμπειρία στην επενδυτική τραπεζική- εγκαταλείφθηκε, διότι ετέθησαν ενστάσεις από την πλευρά της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού της ΕΕ. Κάποιες άλλες πληροφορίες αναφέρουν πως οι διαπραγματεύσεις με τους υποψηφίους στρατηγικούς επενδυτές δεν τελεσφόρησαν.

Πάντως, πηγές προσκείμενες στην Τράπεζα Πειραιώς αναφέρουν πως η απορρόφηση της Γενικής θα παράξει το μεγαλύτερο δυνατό όφελος για τον Όμιλο. Κατά τους ίδιους η λειτουργική ενοποίηση θα γίνει έως τον προσεχή Οκτώβριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Γενική Τράπεζα επέστρεψε στο πρώτο τρίμηνο 2014 σε κερδοφορία για πρώτη φορά από το 2004. Τα οικονομικά της αποτελέσματα θα ανακοινωθούν την προσεχή Παρασκευή.

Πηγή: news.in.gr

By