Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Τσάμπιονς Λιγκ: το πρόγραμμα της 1ης ημέρας

To Champions League επιστρέφει στις μικρές μας… οθόνες μετά από απουσία τεσσάρων μηνών με το πρόγραμμα της πρώτης ημέρας να είναι χορταστικό.

1083258Για τον 1ο όμιλο ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Ατλέτικο Μαδρίτης (21:45) στο κατάμεστο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» ενώ η Γιουβέντους φιλοξενεί την σουηδική Μάλμε. Να δούμε όμως και το πρόγραμμα στους άλλους ομίλους:

2ος Όμιλος

Η Ρεάλ Μαδρίτης θα ξεκινήσει την προσπάθεια της να κρατήσει τον τίτλο της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης υποδεχόμενη τη Βασιλεία, μετά από ένα απογοητευτικό ξεκίνημα που έχει κάνει στην σεζόν (μπορεί να κατέκτησε το Σούπερ Καπ Ευρώπης, αλλά μετρά ήδη δύο ήττες στις τρεις πρώτες αγωνιστικές στο Ισπανικό πρωτάθλημα). Ο Κάρλο Αντσελότι δεν μπορεί να υπολογίζει στον τραυματία Κεντίρα, ενώ οι Καρβαχάλ και Χεσέ είναι αμφίβολοι.

Από την άλλη η Βασιλεία προέρχεται από την ήττα σοκ με 3-1 κόντρα στη Γκρασχόπερς, ωστόσο παραμένει πρωτοπόρος στο ελβετικό πρωτάθλημα.

Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, η Λίβερπουλ θέλει να αφήσει πίσω την ήττα από την Άστον Βίλα και να κάνει ένα νικηφόρο ξεκίνημα στην διοργάνωση, όπου επιστρέφει μετά από τέσσερα χρόνια. Ο Μπρένταν Ρότζερς δεν υπολογίζει τους Στάριτς, Τσαν, Σκρτέλ, Άλεν, Τζόνσον και Φλάναγκαν. Απέναντί της θα βρεθεί η βουλγαρική Λουντογκόρετς, η οποία κάνει την παρθενική της εμφάνιση στο Champions League.

Επόμενη αγωνιστική (1/10):

Βασιλεία-Λίβερπουλ

Λουντογκόρετς-Ρεάλ Μαδρίτης

3ος Όμιλος

Η Μονακό, υποδέχεται τη Μπάγερν Λεβερκούζεν και επιστρέφει στην Ευρώπη μετά από οκτώ χρόνια, αλλά έχει αποδυναμωθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό μετά τις πωλήσεις των Ροντρίγκες και Φαλκάο, ενώ μετρά μόλις τέσσερις βαθμούς σε πέντε αγωνιστικές στη Ligue 1, με τον Λεονάρντο Ζαρντίμ (ανέλαβε την ομάδα μετά την αποχώρηση του Κλαούντιο Ρανιέρι) να δέχεται ήδη σκληρή κριτική. Κεντρικό πρόσωπο του αγώνα θα είναι ο Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ, που είχε 68 γκολ σε 154 εμφανίσεις με τις «ασπιρίνες» και πλέον αγωνίζεται στο Πριγκιπάτο.

Η Λεβερκούζεν δεν έχει ξεκινήσει καλά το πρωτάθλημα. Την Παρασκευή έμεινε στο 3-3 κόντρα στη Βέρντερ ενώ δεν θα αγωνιστούν οι Παπαδόπουλος, Ρόλφες και Μπράντ.

Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, η Μπενφίκα (εκτός αποστολής ο Ανδρέας Σάμαρης) φιλοξενεί τη Ζενίτ του επίσης Πορτογάλου Αντρε Βίλας Μπόας, που έχει ξεκινήσει εντυπωσιακά το ρωσικό πρωτάθλημα με επτά νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια. Απών από τη ρωσική ομάδα θα είναι ο τιμωρημένος Φαϊζουλίν.

Επόμενη αγωνιστική (1/10):

Ζενίτ-Μονακό (19:00)

Λεβερκούζεν-Μπενφίκα

4ος Όμιλος

Για μια ακόμη χρονιά, τρίτη τα τελευταία τέσσερα χρόνια, Ντόρτμουντ και Άρσεναλ συναντώνται στην φάση των ομίλων. Και οι δύο ομάδες είναι πληγωμένες από τραυματισμούς. Οι μεν Βεστφαλοί, που προέρχονται από το 3-1 επί της Φράιμπουργκ, δεν θα έχουν στις τάξεις τους Χούμελς, Ρόις, Γκουντογκάν, Σαχίν, Μπλαστσικόφσκι και Κιρχ, οι δε «κανονιέρηδες», που έμειναν στο 2-2 με τη Μαν. Σίτι, θα παίξουν χωρίς τον τιμωρημένο Ράμσεϊ και τους τραυματίες Ζιρού, Ντεμπισί, Γουόλκοτ και Γκνάμπρι.

Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, η Γαλατά με τον Τσέζαρε Πραντέλι πλέον στον πάγκο της, υποδέχεται την πρωτοπόρο του Βελγίου Άντερλεχτ, που όμως θα παίξει χωρίς Προτό, Βαν Ντεν Μπόρε και Ενσακαλά.

Επόμενη αγωνιστική(1/10):

Άρσεναλ-Γαλατασαράι

Άντερλεχτ-Ντόρτμουντ.

By