Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Τσίπρας: Αντικατάσταση του μνημονίου και παραμονή στο Ευρώ

 

 

Στο συνέδριο του Economist μίλησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

Συνάντηση Αλ. Τσίπρας με τους εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρόμων Ελλάδας, Αθήνα, 08 Απριλίου / fosphotos.com | Angeliki Panagiotou
/ fosphotos.com | Angeliki Panagiotou

Αντικατάσταση του μνημονίου με ένα «εθνικό σχέδιο για την αναπτυξιακή και παραγωγική ανασυγκρότηση» πρότεινε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας μιλώντας σήμερα στο συνέδριο του Economist τονίζοντας παράλληλα ότι επιλογή της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι η παραμονή της Ελλάδας στο Ευρώ. Επίσης υποσχέθηκε αποκατάσταση του βασικού μισθού στα προ κρίσης επίπεδα.

Χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας επισήμανε ότι «αμεση προτεραιότητα της κυβέρνησης κοινωνικής σωτηρίας με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ θα είναι η αποκατάσταση της οικονομικής και κοινωνικής σταθερότητας. Γι’ αυτό και σχεδιάζουμε να αντικαταστήσουμε το αποτυχημένο μνημόνιο με ένα Εθνικό Σχέδιο για την αναπτυξιακή και παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας». Τόνισε πάντως πως  «επιλογή μας δεν είναι η επιστροφή στο εθνικό νόμισμα. Επιλογή μας είναι να σώσουμε την Ελλάδα στο ευρώ. Οφείλουμε, όμως, να διατυπώσουμε μια αλήθεια, καταφανέστατη πια για όλες τις χώρες στην ευρωζώνη. Αν επιθυμούμε να μην αλλάξουμε νόμισμα στην Ευρωζώνη, πρέπει άμεσα  να αλλάξουμε πορεία. Πρέπει άμεσα να εγκαταλειφθούν τα αποτυχημένα μνημόνια της καταστροφικής λιτότητας». Τέλος αναφέρθηκε στο θέμα των μισθών προτείνοντας «αποκατάσταση του κατώτατου μισθού στο επίπεδο της 31ης Δεκεμβρίου 2011. Νέο, δίκαιο, απλό, διαφανές και αποτελεσματικό φορολογικό σύστημα, που θα διευρύνει τη φορολογική βάση και θα αποκαταστήσει τη φορολογική δικαιοσύνη, τερματίζοντας τη φορολογική ασυλία των πλουσίων».

 

 

 

 

By