Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Τσίπρας: 3 βήματα προσέγγισης των «αστών»

Με οργανωμένο σχέδιο φαντάζει η προσπάθεια του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ να αποκτήσει αστικά χαρακτηριστικά

tsipras seb7Οι τελευταίες λεκτικές και ενδυματολογικές επιλογές του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα προδίδουν την αγωνία του επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης να «μιλήσει στην καρδιά των αστών».

Η απόσταση, κοινωνική και πολιτική, που εξασφάλισε από τους «βλαχοδημάρχους» της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, ήταν το πρώτο βήμα του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ να ξεχωρίσει από την πολιτική και κοινωνική «πλέμπα». Ο Αλέξης Τσίπρας δεν είναι πια ο νεαρός επαναστάτης των Εξαρχείων, της Αριστεράς με τα οριακά κοινοβουλευτικά χαρακτηριστικά, του ακτιβισμού και της ξεγνοιασιάς. Η αποστολή του είναι απαιτητική: πρέπει να πείσει, πολύ περισσότερους πλέον από τους θαμώνες της Πλατείας Μαβίλη.

Το ακριβοπληρωμένο του πουκάμισο, σήμα κατατεθέν της Ελλάδας του ευδαιμονισμού τον βοηθά να εκπέμψει το μήνυμα. Ένας νέος άνδρας φορώντας το επώνυμο πουκάμισο μοιάζει με έναν από τους καθημερινούς θαμώνες της Πλατείας Κολωνακίου. Αυτούς που πίνουν το πρωινό καφεδάκι τους, πριν ανεβάσουν τα παιδιά τους στο σχολικό. Ενίοτε τα συνοδεύουν οι ίδιοι στο ιδιωτικό εκπαιδευτήριο τις πρώτες μέρες – αυτές της προσαρμογής- και φιλούν τον σταυρό στον Αγιασμό. Αυτούς που προσκυνούν τα ιερά και τα όσια, ευγενείς και καθωσπρέπει, όπως ορίζει η κοινωνική και οικονομική τους ταυτότητα.

Αυτούς επιχειρεί να κάνει παρέα ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τις τελευταίες μέρες, ακόμη κι «αν τα ράσα δεν κάνουν τον παπά», μονολογούν οι παλιοί του σύντροφοι.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By