Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Τσίπρας: επίσκεψη με συμβολισμούς

Ταυτόχρονα με την επίσκεψη Σόιμπλε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

glezosΤην εσωκομματική γαλήνη του ΣΥΡΙΖΑ ενίσχυσε η από κοινού εμφάνιση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα με το βουλευτή Επικρατείας, Μανόλη Γλέζο στο Προεδρικό Μέγαρο για τις γερμανικές αποζημιώσεις, την ώρα που το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου περνούσε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, Β.Σόιμπλε.

Η χρονική σύμπτωση ανέδειξε το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων εκ νέου στο επίκεντρο, καθώς αποτελεί προσωπική πολιτική επιλογή τόσο του Μανόλη Γλέζου, όσο και του Προέδρου της Δημοκρατίας, Καρόλου Παπούλια, που είχε προβεί σε ανάλογες ενέργειες κατά τη διάρκεια της θητείας του στο υπουργείο Εξωτερικών.

«Σήμερα επισκεφθήκαμε με τον Μανώλη Γλέζο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σε μια κίνηση ιδιαίτερου συμβολισμού. Διότι την ίδια ώρα βρίσκεται στην Αθήνα σε επίσημε επίσκεψη ο Γερμανός υπουργός των Οικονομικών. Και θέσαμε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας το αίτημά μας η χώρα μέσω της κυβέρνησής της φυσικά να επαναφέρει ένα ιστορικά αδικαίωτο αίτημα. Το θέμα της διεκδίκησης των πολεμικών επανορθώσεων και του κατοχικού δανείου. Ένα ιστορικό χρέος που έχουμε ανεκπλήρωτο απέναντι στους εκατοντάδες χιλιάδες ήρωες της Εθνικής Αντίστασης που έδωσαν τη ζωής τους για να είμαστε σήμερα εμείς ελεύθεροι, έδωσαν τη ζωή τους για να είναι ελεύθεροι οι ευρωπαϊκοί λαοί, έδωσαν τη ζωή τους απέναντι στη ναζιστική θηριωδία και αυτό έχει μια πολύ μεγάλη αξία» τόνισε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, προσθέτοντας: «δεν μπορεί αυτοί που κυβερνούν την Ελλάδα να αναγνωρίζουν δημόσια το δημόσιο χρέος της χώρας απέναντι στα μεγάλα funds και στις τράπεζες και να μην αναγνωρίζουν το χρέος της Γερμανίας απέναντι στον ελληνικό λαό. Να μην το αναγνωρίζουν και να μην το διεκδικούν».

«Η κρισιμότητα των στιγμών και ο συμβολισμός της παρουσίας μας σήμερα έπρεπε και πρέπει απ΄ όλα τα ΜΜΕ να προβληθεί όσο μπορεί περισσότερο. Γιατί; Γιατί υπάρχει σήμερα η δυνατότητα να ξεχρεώσει η Γερμανία τις οφειλές της προς την Ελλάδα» υπογράμμισε από πλευράς του ο κ, Γλέζος, επισημαίνοντας ότι η Γερμανία έχει «ηθική υποχρέωση, πάνω απ΄ όλα η Γερμανία να εξοφλήσει τις οφειλές της προς τον ελληνικό λαό».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By