Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Τσίπρας: Δε θα αγνοήσουμε το χρέος, αλλά…

…προέχει να αποπληρώσουμε το χρέος προς τον λαό, τόνισε από την Κομοτηνή

tsipras 2

Ομιλία στην Κομοτηνή έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «δεν πρόκειται να αγνοήσουμε το χρέος προς τους δανειστές, αλλά για εμάς προέχει να εκπληρώσουμε το χρέος μας στο λαό και μετά θα ασχοληθούμε με το χρέος. Το οποίο δε θα αγνοήσουμε. Γιατί εμείς δεν είμαστε μπαταχτσήδες σαν τους φίλους μας τους Γερμανούς που 70 χρόνια μετά ακόμα να ξεπληρώσουν το κατοχικό δάνειο και τις επανορθώσεις», είπε ο κ. Τσίπρας.

Μίλησε μεταξύ των άλλων για:

– Διασφάλιση τροφής, ρεύματος, ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, θέρμανσης, παιδεία, προστασίας και των στοιχειωδών ανθρωπίνων και δημοκρατικών δικαιωμάτων.

– Τερματισμό της φοροεπιδρομής στους αδύνατους. «Θα ξετρυπώσουμε τους έχοντες και κατέχοντες, σε όποια λίστα κι αν κρύβονται, για να πληρώσουν τους φόρους που τους αναλογούν», είπε.

– Αλλαγή εκ βάθρων του πολιτικού συστήματος και της δημόσιας διοίκησης. Εμβάθυνση της δημοκρατίας και παραχ’ωρησης προτεραιότητας στη θεσμική προώθηση της κοινωνικής δικαιοσύνης.

– Απόδοση ευθυνών σε όσους «εγκλημάτησαν κατά του ελληνικού λαού», λέγοντας ότι «θα πληρώσουν» και ότι «όπως στην αρχαία τραγωδία μετά την ύβρη θα έλθει η Νέμεσις». Όπως τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ «δημοκρατικά, συντεταγμένα, η δικαιοσύνη θα κληθεί να επιβάλει την κάθαρση και την τιμωρία των λίγων που πλούτισαν εις βάρος του δημοσίου και των πολλών».

 

By