Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Τσίπρας: Δωράκι στα ιδιωτικά κανάλια το κλείσιμο της ΕΡΤ

Εντονη αντιπαράθεση στη Βουλή

tsiprasΥψηλοί τόνοι από το πρωί στη Βουλή όπου συζητείται το νομοσχέδιο για το νέο δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα, τη ΝΕΡΙΤ, με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρα να καταγγέλλει ότι το κλείσιμο της ΕΡΤ ήταν ένα δωράκι της κυβέρνησης στα ιδιωτικά κανάλια.

«Την κλείσατε για να περάσει το μονοπώλιο της ενημέρωσης στα χρεοκοπημένα ιδιωτικά κανάλια που δανειοδοτούνται από τις χρεοκοπημένες τράπεζες που τις κρατά όρθιο ένα χρεοκοπημένο μνημόνιο», ανέφερε στην παρέμβασή του ο Αλ. Τσίπρας, καταλογίζοντας στην κυβέρνηση ιδεοληπτική συμπεριφορά και άνευ προηγουμένως εκτροπή.

«Ο πυρήνας της κυβέρνησης έδειξε ότι απεχθάνεται τη δημοκρατία», υποστήριξε και αναφερόμενος στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ είπε ότι έχει πάρει διαζύγιο από τις παραδόσεις της δικής τους παράταξης. Όσο για την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, ανέφερε ότι οι εκπρόσωποι του δεν μιλάνε γιατί έχουν μετατραπεί σε συνιστώσα μιας ΝΔ που είναι πιο δεξιά από ποτέ.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε την κυβέρνηση να απαντήσει εάν έχει συνυπολογίσει το κόστος από το κλείσιμο της ΕΡΤ, εξέφρασε την έκπληξή του για το γεγονός ότι η ΔΗΜΑΡ δεν υπερψήφισε την πρόταση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής και έθεσε θέμα ηθικής τάξης για την μέχρι τώρα πορεία του υφυπουργού Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης Π. Καψή σε έντυπα ιδιωτικών συμφερόντων που έχουν ρόλο στην ιδιωτική τηλεόραση.

Η απάντηση του Παντελή Καψή

«Δεν είμαι άνθρωπος του κομματικού σωλήνα και τα όσα λέτε ότι υπάρχει θέμα ηθικής τάξης είναι υποκρισία», ήταν η απάντηση του Π. Καψή, ο οποίος επανέλαβε ότι έχει ένσημα 35 ετών από την εργασία του στον ιδιωτικό τομέα. «Το σχέδιο θα το κρίνετε, αλλά θέμα ηθικής τάξης δεν υπάρχει», τόνισε ο υφυπουργός.

Βολές Τσίπρα κατά κυβέρνησης για γερμανικές αποζημιώσεις

Ο Αλ. Τσίπρας εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση και για την επίσκεψη του Β. Σόιμπλε, κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι στην συνάντησή του που είχε με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών δεν ανέφερε τίποτα για τις γερμανικές αποζημιώσεις. «Η  χθεσινή επίσκεψη του κ. Σόιμπλε, είναι  πραγματικά ένα λυπηρό, δυσάρεστο, θλιβερό γεγονός, καθώς ενώ ο ίδιος έκανε αναφορά περί ύπαρξης θέματος κατοχικού δανείου, ο  πρωθυπουργός είπε μόνο πάμε καλά και εφαρμόζουμε το πρόγραμμα, τσιμουδιά για το μεγάλο αυτό ζήτημα», ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση εφαρμόζει λάθος πρόγραμμα που οδηγεί σε στάση πληρωμών.

«Η κυβέρνηση στρουθοκαμηλίζει»

Ανέφερε ότι υπάρχει χρηματοδοτικό κενό μέχρι το 2016  ενώ κατηγόρησε την  κυβέρνηση ότι στρουθοκαμηλίζει, θέλοντας  να κρύψει τα προβλήματα  κάτω από το χαλί και επανέλαβε την άποψη του για νέο κούρεμα, γιατί όπως είπε το πρόγραμμα δεν βγαίνει. «Ο πολιτικός σας χρόνος τελειώνει, ο ελληνικός λαός θα δώσει νωπή εντολή για μια νέα κυβέρνηση του τόπου», υποστήριξε.

Δ. Σταμάτης: Ο ΣΥΡΙΖΑ λειτουργεί υπό την πίεση κάποιον συνδικαλιστών

Στην κριτική του ΣΥΡΙΖΑ για αυταρχική στάση της κυβέρνησης, απάντησε ο υπουργός Επικρατείας Δ. Σταμάτης, υπογραμμίζοντας ότι ούτε 21η Απριλίου είναι αυτή κυβέρνηση, ούτε τα τακνς έβαλε, ούτε τα ΜΑΤ. «Δεν θα σας κάνουμε τη χάρη, είμαστε μια δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση που εκτιμούμε και συνυπολογίζουμε τη δράση και την αντίδρασή μας», είπε και αναφέρθηκε στο ανυπαίτιο κάποιων εργαζομένων της ΕΡΤ που λειτουργούν υπό την πίεση κάποιων συνδικαλιστών, που βγάζουν φωτογραφίες με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, εκθέτοντάς τους.

Ο Δ. Σταμάτης απάντησε και στις αναφορές του Αλ. Τσίπρα ότι θα έπρεπε ο πρωθυπουργός να θέσει θέμα γερμανικών αποζημιώσεων στον Β. Σόιμπλε, λέγοντας: «Δεν συμπεριφέρεται έτσι μια περήφανη και ανεξάρτητη χώρα που κινείται σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες και δεν προσέρχεται ως επαίτης, αλλά περήφανα, δεν προχωράει επαιτώντας και ζητώντας ρουσφέτια, σαν αυτά που υπαινίχθηκε ο κ. Τσίπρας».

Περήφανος ο Καψής για το νομοσχέδιο

«Είμαι περήφανος που εισάγει ένα τέτοιο νομοσχέδιο η κυβέρνηση, το κρίσιμο τεστ θα είναι οι προσλήψεις», ανέφερε στην ομιλία του ο Π. Καψής και επεσήμανε ότι στόχος του είναι η εξασφάλιση συναίνεσης. «Η ΕΡΤ μπορεί να γίνει πράσινη, κόκκινη, μπλε με τους ίδιους, το θέμα είναι να ξεφύγουμε από την νοοτροπία ότι παίρνουμε εργαζομένους με κριτήρια άλλα από αυτά της αξιοκρατίας, ήρθα για να εξασφαλίσω συναίνεση, πρέπει να αλλάξουν νοοτροπίες και δεν φτάνει ένας νόμος, σας καλώ ακόμα και εάν καταψηφίσετε το νομοσχέδιο, να συμμετέχουμε όλοι σε αυτή την τηλεόραση που θέλουμε».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By