Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

Τσίπρας: Είμαστε αρνητές της Ευρώπης των τραπεζών

Δεν είμαστε ευρωσκεπικιστές τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

tsipras600_040414
Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ευρωσκεπτικιστικό κόμμα, η σημερινή Ευρώπη είναι αποκρουστική και επικίνδυνη και αυτή η Ευρώπη πρέπει να αλλάξει, ήταν η κεντρική θέση που ανέπτυξε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας απόψε στο θέατρο «Ακροπόλ», σε εκδήλωση υποστήριξης της υποψηφιότητάς του για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ περιέγραψε και τον πολιτικό στόχο του κόμματός του και της Ευρωπαϊκής Αριστεράς στις ευρωεκλογές που είναι να αναδειχθεί ο ΣΥΡΙΖΑ πρώτη δύναμη στην Ελλάδα και η Αριστερά ισχυρή δύναμη στην Ευρώπη

Πυρήνας της ομιλίας του κ. Τσίπρα ήταν οι θέσεις του κόμματός του και του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς για την ΕΕ, επισημαίνοντας ταυτόχρονα τις ευθύνες της ΕΕ για την κρίση στην Ελλάδα, ενώ παρουσίασε και τις προγραμματικές του θέσεις ως υποψήφιος πρόεδρος της Επιτροπής.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε ότι «δεν είμαστε λοιπόν εμείς ευρωσκεπτικιστές, εμείς είμαστε αρνητές της δικής τους Ευρώπης, της Ευρώπης των τραπεζών και των πολυεθνικών. Της Ευρώπης της λιτότητας και του αυταρχισμού. Γιατί αυτή η Ευρώπη είναι και αποκρουστική και επικίνδυνη».

By