Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Τσίπρας: Είστε το παλιό που καταρρέει, οι εκφραστές της παλιάς Ελλάδας

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι επινόησε το κοινωνικό μέρισμα, το πλεόνασμα και την περιβόητη έξοδο στις αγορές

tsipras-mesa

Σε προεκλογικούς ρυθμούς κινήθηκε η ομιλία Τσίπρα στη Βουλή, τελευταία ημέρα συνεδρίασης της ολομέλειας ενόψει της διπλής αναμέτρησης του Μαΐου με τον Αλέξη Τσίπρα να μιλάει για τρόμο και πανικό της κυβέρνησης που το μόνο που συζητά είναι το μέγεθος και το είδος της ήττας της στις εκλογές, κρίνοντας –όπως είπε- από τους άσφαιρους εκβιασμούς Βενιζέλου.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι επινόησε το κοινωνικό μέρισμα, το πλεόνασμα και την περιβόητη έξοδο στις αγορές, αλλά για κακή της τύχη, όσο κι αν βαφτίζει το κρέας –ψάρι τα μνημόνια δεν θα τελειώσουν όσο κυβερνά τη χώρα. Εκτίμησε ότι θα έρθουν νέα μέτρα μετά τις εκλογές και για συνταγή θανάτου που εφαρμόζει τα τελευταία 4 χρόνια.

«Βασικό σας χαρακτηριστικό είναι η αναξιοπιστία», είπε και επιτέθηκε προσωπικά στον πρωθυπουργό ότι όσο κι αν κρύβεται δεν θα γλιτώσει από την κατάρρευση. «Δεν μπορεί να παρουσιάζεστε ως καινούργιο, γιατί είστε το παλιό που καταρρέει, είστε εκφραστές της παλιάς Ελλάδας, η παλιά Ελλάδα είναι τα κόμματα σας, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και οι αρχηγοί σας», τόνισε και πρόσθεσε πως το μόνο για το οποίο ενδιαφέρονται τα δύο κόμματα της συγκυβέρνησης είναι οι καρέκλες της εξουσίας και η στήριξη της Μέρκελ και όχι ο τόπος και οι επόμενες γενιές.

«Αν υπάρχει μια πιθανότητα για ρήξη με το παλιό, αυτό δεν θα το κάνετε εσείς, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ μαζί με το λαό, την ψήφο και τους αγώνες του, θα ξεφορτωθεί οριστικά το παλιό», κατέληξε.

staikouras-vouli

«Στη σημερινή Ελλάδα οι προσδοκίες και οι προβλέψεις σας διαψεύστηκαν», απάντησε στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης  ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος  Σταϊκούρας και επικαλούμενος τα όσα είπε στην ομιλία του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναρωτήθηκε αν η νέα Ελλάδα θα είναι αυτή που θα διώξει όλους τους επενδυτές, που θα δημιουργήσει ένα μεγάλο κράτος και θα διώξει την επιχειρηματικότητα. «Αυτή είναι η Ελλάδα της στασιμότητας», είπε ο Χρ. Σταϊκούρας.

By