Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Τσίπρας σε κυβέρνηση: Τε-λει-ώ-σα-τε! Καληνύχτα σας

«Απόψε τελειώνουμε με την κυβέρνηση της καταστροφής»

© fosphotos.com | panayiotis Tzamaros
© fosphotos.com | panayiotis Tzamaros

«Απόψε τελειώνουμε με την κυβέρνηση της καταστροφής» τόνισε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας από το Σύνταγμα, στη διάρκεια της ομιλίας του με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από τις περασμένες εθνικές εκλογές.

«Ένας χρόνος ψέματα, εκβιασμοί και βαρβαρότητα. Φτάνει πια! Ο λαός μίλησε. Η πλατεία Συντάγματος στέλνει μήνυμα ανατροπής. Ως εδώ η καταστροφή! Ως εδώ η συρρίκνωση της δημοκρατίας!» τόνισε ο κ. Τσίπρας, εξαπολύοντας μετωπική επίθεση στην κυβέρνηση.

Επιχειρώντας μια ιστορική αναδρομή στις πολιτειακές και ιστορικές κατακτήσεις του ελληνικού λαού, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε εδώ και τώρα εκλογές.

Απευθυνόμενος σε σκληρούς τόνους στον Αντώνη Σαμαρά, «κ. Σαμαρά, τελειώσατε. Να το επαναλάβω άλλη μια φορά για να το εμπεδώσετε:Τε-λει-ώ-σα-τε! Είτε τα βρείτε, είτε δεν τα  βρείτε απόψε, καληνύχτα σας. Μόνο αφήστε παρακαλώ στη θέση τους τα ασημικά που απέμειναν, γιατί δεν σας ανήκουν. Ανήκουν στον ελληνικό λαό» ανέφερε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτηρίζοντας «βίαιη ενέργεια» το κλείσιμο της ΕΡΤ.

Για απομόνωση και διεθνή διαπόμπευση κατηγορεί τον πρωθυπουργό ο ΣΥΡΙΖΑ, αφού «όλοι ενώνουν τη φωνή τους ενάντια στο σκοτάδι. Ένας μόνο σύμμαχος σας έμεινε κ. Σαμαρά. Η Χρυσή Αυγή. Ναι! Μόνο οι νεοναζί συμφωνούν με τα αίσχη σας» τόνισε ο κ. Τσίπρα.

«Τα σπρεντ της αναξιοπιστίας των εκλεχτών σας στην Ελλάδα είναι μεγαλύτερα από αυτά της οικονομίας. Η απόσταση μεταξύ της κυβέρνησης και του λαού έχει πια γίνει αγεφύρωτη. Δεν μαζεύεται πια ο πόθος του λαού για δημοκρατία και αξιοπρέπεια, όσο κι αν τον τρομοκρατήσετε» εκτίμησε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για «πραξικόπηματου κ. Σαμαρά στην ΕΡΤ».

Κορυφώνοντας τη σύγκρουση με τον πρωθυπουργό «ο κ. Σαμαράςέπεσε στην παγίδα του ψεύτικου success story του.Είδε τον εαυτό του, στον ακροδεξιό του καθρέφτη, ως μεγάλο Ναπολέοντα των μνημονίων. Και δεν είδε, ούτε πρόβλεψε, το Βατερλό που του προετοίμαζαν οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ και η μεγάλη πλειοψηφία το λαού μας» σχολίασε με φόντο το «μαύρο» στην ΕΡΤ, προσθέτοντας ότι «πίστεψε στο παραμύθι που πουλούσε πριν λίγες μέρες, ότι δήθεν στην Ελλάδα βασιλεύει κοινωνική γαλήνη και πολιτική σταθερότητα».

«Το μαύρο στις οθόνες μας είναι το τελευταίο σκαλοπάτι της κυβερνητικής πολιτικής» υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας, την ώρα που «οι αρχιερείς της κομματοκρατίας και του ρουσφετιού θέλουν να μας πείσουν ότι όλα αυτά τα κάνουν γιατί τους ενοχλεί η κομματοκρατία».

«Η καμπάνα δε χτυπά για το διπλανό μας. Χτυπά για όλους μας. Και όλοι μαζί πρέπει τώρα να αντισταθούμε, να παλέψουμε για να σταματήσουμε τη καταστροφή», υποστηρίζοντας ότι η δεύτερη επιλογή, πέραν του μνημονίου «δεν δοκιμάστηκε».

Στον αντίποδα, «με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, πρώτα θα πληρώνονται οι συντάξεις και οι μισθοί», «θα εξασφαλίζεται φαγητό, νερό, ρεύμα και φαρμακευτική περίθαλψη σε όλους τους ανθρώπους και μετά θα ξεπληρώνουμε τους τόκους, τα πανωτόκια και τους τοκογλύφους» υποσχέθηκε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, δεσμευόμενος για τη
«διαγραφή  χρεών και απαγόρευση πράξεων αναγκαστικής είσπραξης», όπως για «ανακούφιση από φορολογία και χρέη προς το κράτος».
«Στη συμμαχία του μαύρου εμείς αντιτάσσουμε την συμμαχία της δημοκρατικής αντίστασης, της πατριωτικής αλλαγής, της κοινωνικής και πολιτικής ανατροπής» αντέτεινε ο κ. Τσίπρας, καταλήγοντας ότι η πρώτη μεταρρύθμιση είναι η απομάκρυνση της κυβέρνησης.

 

 

 

 

By