Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Τσίπρας: Εφεδρεία του συστήματος το «Ποτάμι»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κράτησε υψηλά τους τόνους κατά της κυβέρνησης

tsipras

Ακόμα ένα κρεσέντο κατά της Άγκελα Μέρκελ από τον Αλέξη Τσίπρα, που επιτέθηκε κατά της πολιτικής που ασκεί η κυβέρνηση από προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στο Αγρίνιο.

«Γιατί η μόνη εξέλιξη που μπορεί να χαλάσει το σχέδιο της Γερμανίας ώστε να μετατρέψει τον ευρωπαϊκό Νότο σε μια ειδική οικονομική ζώνη φτηνής και επισφαλούς εργασίας είναι η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.

«Για αυτό και η κα Μέρκελ, έσπευσε για άλλη μια φορά να έρθει στην Ελλάδα να υποστηρίξει όπως μπορεί τον εδώ αντιπρόσωπό της, τον κο Σαμαρά. Η γερμανίδα καγκελάριος δέχτηκε να πάρει μέρος σε προεκλογικές παράτες, ακριβώς επειδή φοβάται τις αλλαγές στην Ευρώπη» συνέχισε το σκεπτικό του ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σχολίαζοντας, δε, αυτή καθ” αυτή την επίσκεψη της καγκελαρίου της Γερμανίας, ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι «τα αποτελέσματα που έφερε η επίσκεψή της ήταν τα αντίθετα.Καλά λόγια περίμεναν, δυσκολότερες μέρες τους υποσχέθηκε».

Μιλώντας σε υψηλούς τόνους ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιτέθηκε στην κυβέρνηση υποστηρίζοντας ότι το μοναδικό που της έχει μείνει είναι «το νέο «μεγάλο» ψέμα» ότι δεν υπάρξει νέο Μνημόνιο προσθέτοντας ότι «το τρίτο μνημόνιο είναι ήδη έτοιμο -μόνο μετάφραση χρειάζεται, αν και μάλλον αυτή είναι περιττή. Το ψηφίζουν και στα αγγλικά, ή στα γερμανικά, ή και στα σουαχίλι, όπως έχει αποδειχτεί».

Υπενθυμίσε, δε, ότι «ο λαός έριξε ήδη δυο μνημονιακές κυβερνήσεις, με τις κινητοποιήσεις και τους αγώνες του» και τώρα «έρχεται η ώρα να ρίξει και τη Τρίτη, τη κυβέρνηση Σαμαρά, με τη ψήφο του στις 25 του Μάη

Από τα βέλη του κ. Τσίπρα δεν ξέφυγαν τέλος ούτε το Ποτάμι ούτε η Ελιά κάνοντας λόγο για «επιλογές διαχειρίσιμες από το σύστημα», «εφεδρείες του συστήματος». «Έφτιαξαν ποτάμια, φύτεψαν ελιές για να ανακόψουν το ρεύμα της ανατροπής, για να χτυπήσουν την αριστερά και τις προοδευτικές δυνάμεις» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας

Απευθυνόμενος τέλος στους κατοίκου της Αιτωλοακαρνανίας αναφέρθηκε στο σχέδιο «για την παραγωγική ανασυγκρότηση της Δυτικής Ελλάδας, με σχέδιο για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της φτώχειας και της κοινωνικής περιθωριοποίησης. Για την αξιοποίηση κοινοτικών, εθνικών και περιφερειακών προγραμμάτων. Για την στήριξη της παραγωγής, της μεταποίησης και της προώθησης των αγροτικών προϊόντων. Για να συνδέσουμε και να συνδυάσουμε την πρωτογενή παραγωγή με τον τουρισμό και την προστασία αυτού του εκπληκτικού φυσικού περιβάλλοντος».

By