Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Τσίπρας: Η κυβέρνηση είναι «επικίνδυνη» για τη δημοκρατία

Η αίσθηση αλαζονείας της κυβέρνησης θα την οδηγήσει σε όλεθρο, σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Tsipras bouliΟ επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας με αφορμή την απόφαση για επιστράτευση των καθηγητών, χαρακτήρισε ως «επικίνδυνη» την κυβέρνηση και σημείωσε ότι «πρώτο θύμα μνημονίου είναι η δημοκρατία».

Μιλώντας το πρωί στον ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο», ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να επιβάλει νόμους που υπερβαίνουν μια δημοκρατία και ότι ο μόνος τρόπος για να υλοποιηθεί η πολιτική της είναι να περιοριστεί η δημοκρατία.

Η κυβέρνηση, ανέφερε, επιβάλλει μια πολιτική πυγμής και πρόσθεσε ότι θα μπορούσε να αναστείλει την εφαρμογή των μέτρων και να κάνει διάλογο με τους καθηγητές. «Αυτή η αίσθηση αλαζονείας της κυβέρνησης», επισήμανε ο κ. Τσίπρας, «θα την οδηγήσει σε όλεθρο».

Αναφερόμενος στην εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με τις εξελίξεις, σημείωσε ότι ο μεγαλύτερος κίνδυνος για όλους μας, είναι να επιβληθεί η αντίληψη ότι το μνημόνιο δεν αλλάζει, ότι είναι νομοτέλεια, ενώ απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το τι θα ακολουθήσει την καταγγελία του μνημονίου, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δήλωσε ότι «τίποτα δεν θα είναι ίδιο στη χώρα όταν τελειώσει το μνημόνιο».

Ερωτηθείς για τη σημερινή ομιλία του σε εκδήλωση του ΣΕΒ, είπε ότι η παρουσία του στην εκδήλωση έχει θεσμική σημασία, σημειώνοντας ότι οι διαφορές μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΣΕΒ είναι μεγάλες. «Δεν μπορούμε να αγνοήσουμε ότι υπάρχει και υπό το πρίσμα αυτό, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν μπορεί να μην πάει να μιλήσει -όπως πήγα σε πολλούς ακόμη φορείς», κατέληξε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.

By