Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Τσίπρας: Η Μέρκελ έβαλε τον ζουρλομανδύα της λιτότητας στην Ευρώπη

Σφοδρή επίθεση του Αλέξη Τσίπρα στην γερμανίδα καγκελάριο και τον Αντώνη Σαμαρά για τις πολιτικές λιτότητες και την αντιμετώπιση της Δημοκρατίας στην ΕΕ

tsipras622_201113

Από την Ολλανδία και την έδρα του Σοσιαλστικού Κόμματος στο Αμερσφοορτ, λίγα χιλιόμετρα έξω από το Άμστερνταμ, συνέχισε την αντιπαράθεσή του με την κυβέρνηση ο κ. Αλ. Τσίπρας.

Μιλώντας το Σάββατο σε εκδήλωση στον πρώτο σταθμό της εκστρατείας του εν όψει ευρωεκλογών και με την ιδιότητα του υποψηφίου της Ευρωπαϊκής Αριστεράς για την προεδρία της Κομισιόν, ο κ. Τσίπρας σημείωσε μεταξύ των άλλων ότι κατανοεί την κυρία Μέρκελ όταν αντιδρά οργισμένα «επειδή η Αριστερά και ο ΣΥΡΙΖΑ απειλούν την Ευρώπη της δικής της ιδεολογίας και των δικών της συμφερόντων», όμως τόνισε ότι δεν μπορεί να κατανοήσει τον κ. Σαμαρά.

Η «αλλαγή» του Σαμαρά

«Ήλθε στην εξουσία ως εχθρός της λιτότητας, που θα περιφρονούσε την κυρία Μέρκελ. Και εγκαταλείπει την εξουσία ως τυφλός νεοφιλελεύθερος, φίλος της λιτότητας και χειροκροτητής της κυρίας Μέρκελ», υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας στην αναφορά του προς τον πρωθυπουργό.

Παράλληλα, είπε πως το ελληνικό κοινοβούλιο έχει πάψει να είναι ένας μηχανισμός δημοκρατικού ελέγχου της κυβέρνησης και απλώς επικυρώνει τις αποφάσεις της τρόικας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε πως το κόμμα του είναι κυβέρνηση εν αναμονή και δήλωσε βέβαιος για την εκλογική του νίκη, η οποία όπως είπε θα σημάνει την αλλαγή καθεστώτος στην Ελλάδα και την ίδια στιγμή «θα επιδράσει ως πολιτικός πολλαπλασιαστής προς όφελος του ευρωπαϊκού κινήματος κατά της λιτότητας».

Βολές κατά Μέρκελ και της γραφειοκρατικής ελίτ στις Βρυξέλλες

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο κ. Τσίπρας η καγκελάριος Μέρκελ και η νεοφιλελεύθερη γραφειοκρατική ελίτ στις Βρυξέλλες, αντιμετωπίζουν την αλληλεγγύη και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια ως οικονομικές στρεβλώσεις και την εθνική κυριαρχία ως μείζονα ενόχληση. «Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο έχουν φορέσει στην Ευρώπη τον ζουρλομανδύα της λιτότητας, της δημοσιονομικής πειθαρχίας και της απορρύθμισης», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και συμπλήρωσε ότι η δική του απάντηση είναι: «τέλος στην λιτότητα για να επανακτήσουμε την δημοκρατία».

«Οι αντίπαλοί μας λένε ότι δεν μπορείς να έχεις και τα δύο, δεν συμβαδίζει η Δημοκρατία με την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, εμείς λέμε ότι η ΕΕ ή θα είναι δημοκρατική ή δεν θα υπάρχει καν», σημείωσε μεταξύ των άλλων ο κ. Τσίπρας και προσέθεσε ότι η δημοκρατία είναι για τον ΣΥΡΙΖΑ μη διαπραγματεύσιμη και η μοναδική εναλλακτική πρόταση στον νεοφιλελευθερισμό.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By