Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Τσίπρας: Θα διαδραματίσουμε ρόλο στις μείζονες κυβερνητικές επιλογές

«Η νίκη ΣΥΡΙΖΑ ευνοεί την Ελλάδα για ευνοϊκή διαπραγμάτευση στο θέμα του χρέους»

tsiprasCC

Ρόλο και λόγο στις μείζονες κυβερνητικές επιλογές θα έχει έως και την διεξαγωγή των εθνικών εκλογών ο ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε από το βήμα της γενικής συνέλευσης του ΣΕΒ, ο πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας.

Η κυβέρνηση «δεν μπορεί  για τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος ή για τον επίτροπο να μην λάβει υπόψη τη γνώμη μας» τόνισε με έμφαση ο Αλέξης Τσίπρας.

Παράλληλα χαρακτήρισε την συγκυβέρνηση Ν.Δ-ΠΑΣΟΚ   «κυβέρνηση σε αποδρομή» σημειώνοντας ότι μετά την ήττα που υπέστη στις ευρωεκλογές δεν έχει ηθική και πολιτική νομιμοποίηση να νομοθετεί σε «βάρος της κοινωνίας δικές της μνημονιακές δεσμεύσεις και να δεσμεύσει  τις επόμενες γενιές σε μια δήθεν διαπραγμάτευση

Πρόσθεσε δε, επικαλούμενος διεθνή δημοσιεύματα, ότι η «νίκη ΣΥΡΙΖΑ ευνοεί την Ελλάδα για ευνοική διαπραγμάτευση στο θέμα του χρέους».Επομένως η κυβέρνηση δεν δικαιούται κατέληξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ « να κλείσει οποιαδήποτε μείζονα διαπραγμάτευση.»

Ο κ. Τσίπρας τέλος, ευχαρίστησε τον απερχόμενο πρόεδρο του ΣΕΒ, για την «ουσιαστική λειτουργική συνεργασία», όπως σημείωσε.

Υπενθυμίζεται ότι η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των μελών του Συνδέσμου πρόκειται να επικυρώσει την αλλαγή ηγεσίας στον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ) με τον Θεόδωρο Φέσσα να διαδέχεται τον Δημήτρη Δασκαλόπουλο, ο οποίος υπηρέτησε για τέσσερις συνεχόμενες θητείες ως πρόεδρος του ΣΕΒ. Ο κ. Φέσσας θα προτείνει να απονεμηθεί στον απερχόμενο Πρόεδρο, ο τίτλος του Επίτιμου Προέδρου.

Στην Ετήσια Γενική Συνέλευση τα μέλη του ΣΕΒ θα κληθούν, μεταξύ των άλλων, να εγκρίνουν τον Απολογισμό Πεπραγμένων για το 2013, τον Ετήσιο Απολογισμό για την οικονομική χρήση που έληξε (2013), καθώς και τον Προϋπολογισμό για το 2014.

Τέλος, στην ανοικτή απογευματινή εκδήλωση του ΣΕΒ θα απευθύνει χαιρετισμό ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ενώ θα ομιλήσει και ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας (7.30 το απόγευμα)

By