Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Τσίπρας: Θα κάνουμε τα πάντα για να εξαλείψουμε το στίγμα της χούντας

«Καλούμε όλο το λαό μας να θυμηθεί το φονικό πρόσωπο του φασισμού»

tsipras-syrizaMM

Για «δοκιμασία της δημοκρατίας» αλλά και για » στίγμα της χούντας που πρέπει να εξαλειφθεί» κάνει λόγο ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, σε δήλωση του με αφορμή τη σημερινή επέτειο για την αποκατάσταση της δημοκρατίας.

Ο κ. Τσίπρας κάνει έμμεσε αναφορές στη Χρυσή Αυγή καλώντας τον λαό «να θυμηθεί το φονικό πρόσωπο του φασισμού» και επισημαίνει πως προτεριαότητα του ΣΥΡΙΖΑ είναι «η ελευθερία και τα δικαιώματα του λαού». Μάλιστα επισημάνει πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «θα κάνει τα πάντα για να απαλλάξει το σώμα και την ψυχή της δημοκρατίας από τη βαναυσότητα των μνημονίων».

Αναλυτικά η δήλωση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ

«Σήμερα, σαράντα χρόνια μετά την αποκατάσταση της δημοκρατία στη χώρα μας:

Θυμόμαστε και καλούμε όλο το λαό μας να θυμηθεί το φονικό πρόσωπο του φασισμού. Το απάνθρωπο καθεστώς. Την εθνική ταπείνωση. Την προδοσία της Κύπρου.

Τιμούμε όλους εκείνους, αριστερούς, κομμουνιστές, δημοκράτες, έντιμους στρατιωτικούς, που όρθωσαν το ανάστημά τους όταν όλα τα “σκιαζε η φοβέρα της χούντας. Όλους όσοι βασανίστηκαν, φυλακίστηκαν, εξορίστηκαν, καταδιώχτηκαν, επειδή αρνήθηκαν να «χαμογελάσουν» στους δικτάτορες. Τις χιλιάδες νέες και νέους της γενιάς του Πολυτεχνείου, που απέδειξαν ότι η θέληση για ελευθερία είναι πιο δυνατή από τα τανκς. Τους νεκρούς του αγώνα για τη δημοκρατία και την πατρίδα.

Και δεσμευόμαστε ότι και στις σημερινές δύσκολες συνθήκες η ελευθερία και τα δικαιώματα του λαού είναι και θα είναι η πρώτη μας προτεραιότητα. Ότι θα κάνουμε τα πάντα για να απαλλάξουμε το σώμα και την ψυχή της δημοκρατίας από τη βαναυσότητα των μνημονίων. Για να εξαλείψουμε το φαιό στίγμα των υμνητών του Χίτλερ και της χούντας. Για να βγει η δημοκρατία μας από τη σημερινή δοκιμασία πιο ισχυρή, πιο δίκαιη, πιο ανθρώπινη από ποτέ.

Τίποτε δεν ξεχάστηκε. Κανένας δεν ξεχάστηκε. Ο αγώνας συνεχίζεται».

By