Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Τσίπρας: Θα πέσει σύντομα και η κυβέρνηση Σαμαρά

“Εχει ήδη υπογράψει τη λήψη νέων μέτρων, εκτίμησε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης

© fosphotos.com | panayiotis Tzamaros
© fosphotos.com | panayiotis Tzamaros

Την προσληψη όσων απομακρύνονται από το Δημόσιο, την εθνικοποίηση των τραπεζών, την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ, με τη διαγραφή του χρέους, την αναστολή πληρωμών τόκων και χρεολυσίων και την εφαρμογή ενός επενδυτικού προγράμματος για την ανάπτυξη, υποσχέθηκε ο πρόεδρος του ΣυΡιζΑ, Αλέξης Τσίπρας. Παράλληλα, εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση, κάνοντας ταυτόχρονα άνοιγμα σε δημοκρατικές δυνάμεις. Από την πλευρά της η κυβέρνηση, δια στόματος του κ. Σ. Κεδίκογλου ανέφερε ότι ο κ. Τσίπρας βρίσκεται σε «σύγχυση».

«Όπως έπεσαν οι δύο μνημονιακές κυβερνήσεις, έτσι θα πέσει σύντομα και η κυβέρνηση του κ. Σαμαρά» είπε ο κ. Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξη Τύπου στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο, στο πλαίσιο της 78ης ΔΕΘ και, σχολιάζοντας τη δήλωση του πρωθυπουργού ότι θα εξαντλήσει την τετραετία, είπε πως ο κ. Σαμαράς δεν πρέπει να ξεχνάει ότι και ο ίδιος έγινε πρωθυπουργός από εκλογές, που διεξήχθησαν πριν από τη λήξη της τετραετίας.

«Υπάρχει κλίμα συντριπτικής δυναμικής για τον ΣΥΡΙΖΑ στην κοινωνία» εκτίμησε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, προσθέτοντας ότι αυτό είναι γνωστό στην κυβέρνηση, γι’ αυτό και ανοίγει συζήτηση για αλλαγές στις αυτοδιοικητικές εκλογές και στο μπόνους εδρών στις εθνικές εκλογές.

Αυτή η δυναμική -εκτίμησε ο Αλέξης Τσίπρας- θα πολλαπλασιαστεί, «θα πάρει χαρακτηριστικά χιονοστιβάδας μόλις προκηρυχθούν οι εκλογές». Στη συνέχεια, όπως προέβλεψε, «θα βρεθούν και άλλες πολιτικές δυνάμεις που θα στηρίξουν το έργο μας».

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι το κόμμα του, γνωρίζοντας τις συνθήκες, δεν θα προχωρήσει σε σχηματισμό κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ μόνο, αλλά μίας κυβέρνησης από «ικανούς, άξιους και έντιμους» και όχι μόνο από στελέχη του κόμματος. Παράλληλα, επανέλαβε την πεποίθησή του ότι η κυβέρνηση Σαμαρά δεν θα πέσει από «δολιοφθορά» αλλά, όπως είπε, «από τη λαϊκή κινητοποίηση».

Αναφερόμενος δε στην θέση που διατύπωσε ο Πρωθυπουργός ότι «οι εκλογές θα γίνουν όποτε λέει το Σύνταγμα και όχι όποτε θέλει ο κ. Τσίπρας», ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπενθύμισε ότι και ο κ. Σαμαράς έγινε πρωθυπουργός έπειτα από εκλογές που έγιναν, πριν από τη συνταγματικά ορισμένη ημερομηνία, λόγω της λαϊκής αντίδρασης.

«Δεν ανυπομονούμε να βρεθούμε στην εξουσία» δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και σημείωσε πως οι εκλογές και η αλλαγή στην κυβέρνηση είναι όρος για την επιβίωση των χαμηλά εισοδηματικά στρωμάτων και την κυριαρχία της χώρας. Αν γίνονταν τώρα εκλογές, ο ΣΥΡΙΖΑ θα έπαιρνε «απόλυτη πλειοψηφία» στη Βουλή, υποστήριξε και τόνισε πως θα βρεθούν δυνάμεις που θα στηρίξουν μια κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας και στην κυβέρνηση αυτή δεν θα αξιοποιηθούν μόνο στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Για τον πρωθυπουργό υποστήριξε ότι έχει ήδη υπογράψει τη λήψη νέων μέτρων και παρατήρησε: «Δεν μπορώ να παρακολουθήσω τις οβιδιακές μεταμορφώσεις του κ. Σαμαρά. Από αντιμνημονιακός έγινε μνημονιακότερος των μνημονιακών».

Για τις δημοτικές εκλογές είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ανοιχτός σε συνεργασίες, «οι υποψήφιοι δεν θα είναι σώνει και καλά κομματικά στελέχη» και πως όσοι υποστηρίξει θα είναι στον δεύτερο γύρο.

tsiprasdethΣε ερώτηση με αφορμή την ΕΥΑΘ, ο Αλ.Τσίπρας ανέφερε πως λόγω Συντάγματος και νομοθεσίας δεν μπορούν να γίνουν εκποιήσεις. «Έχουμε δεσμευτεί ότι θα επανεξετάσουμε μία προς μία τις εκχωρήσεις», είπε, δηλώνοντας πεπεισμένος πως υπάρχει νομικό έδαφος για «ακύρωση πράξεων και συμφωνιών που βλάπτουν το δημόσιο συμφέρον».

Σχετικά με το μνημόνιο και τη συζήτηση για νέα μέτρα, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ επέρριψε στον πρωθυπουργό διαδοχικές «οβιδιακές μεταμορφώσεις»: «Ξεκίνησε από αντιμνημονιακός που θα διόρθωνε το λάθος, πέρασε στην πολιτική της επαναδιαπραγμάτευσης, έγινε μνημονιοκότερος των μνημονιακών και μετά «αμαρτωλός» του «ουδείς αναμάρτητος»» απέναντι στους δανειστές «και σήμερα λέει ότι πρέπει να φύγουμε από μνημόνιο».

Σ. Κεδίκογλου: Σε σύγχυση ο Αλ. Τσίπρας
«Η σύγχυσή του συναγωνίζεται πλέον τα ψέματα και τις αντιφάσεις του» δήλωσε ο Σίμος Κεδίκογλου σχολιάζοντας όσα ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στο πλαίσιο της ΔΕΘ.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε πως ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ κατέφυγε σε ένα σωρό ανακρίβειες και κατέληξε στο επιχείρημα να μιμηθούμε τη Βολιβία.

«Ευτυχώς η Ελλάδα παραμένει στην Ευρώπη παρά την προσπάθεια του κ. Τσίπρα για το αντίθετο» σημείωσε ο κ.Κεδίκογλου, ο οποίος τόνισε επίσης ότι ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να καταλάβει τι λένε οι δημοσκοπήσεις, ειδικά για τον ίδιο και το κόμμα του.

«Πώς να καταλάβει τι λένε τα στοιχεία για την ελληνική οικονομία;
Ο ίδιος μπερδεύει το χρηματοδοτικό κενό με το δημοσιονομικό κενό και επικαλείται εκτιμήσεις σε βάρος της Ελλάδας προερχόμενες από αριστερούς υποψηφίους στη Γερμανία. Δυστυχώς για τον κ. Τσίπρα, τις θέσεις αυτές δεν τις υιοθετεί κανείς» συμπλήρωσε ο κ. Κεδίκογλου.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By