Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Τσίπρας: ανοίγει τα χαρτιά του το Σάββατο

Συνεδριάζει μετά την ανάπαυλα του καλοκαιριού η Κεντρική Επιτροπή

tsiprasAΣυνεδριάζει το Σάββατο 31 Αυγούστου και την Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2013 η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, με ζητούμενα την εκτίμηση της πολιτικής κατάστασης, τον καθορισμό πολιτικών κατευθύνσεων, αλλά και τον προγραμματισμό της δράσης της αξιωματικής αντιπολίτευσης το επόμενο διάστημα.

Οι εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής, που θα είναι ολοήμερες, αναμένεται να προσδιορίσουν το στίγμα των προθέσεων της Κουμουνδούρου από εδώ και στο εξής, για αυτό και θα προηγηθεί η ομιλία του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα. Ανάμεσα στα ερωτήματα που θα πρέπει να απαντηθούν το επόμενο διάστημα από την αξιωματική αντιπολίτευση είναι αφενός αν θα επιδιώξει ρητά την προσφυγή σε πρόωρες εκλογές στηρίζοντας τις κοινωνικές κινητοποιήσεις του επόμενου διαστήματος και αφετέρου ποιο θα είναι το στίγμα της πολιτικής της Κουμουνδούρου το επόμενο διάστημα, μετά τη στροφή στη σοσιαλδημοκρατία με τη χθεσινή ίδρυση της «Σοσιαλιστικής Τάσης».

Ο κεντροαριστερός ή αριστερός προσανατολισμός του ΣΥΡΙΖΑ είναι μια παράμετρος που θα καθορίσει και την ευρωπαϊκή παρουσία του Αλέξη Τσίπρα, το φλέρτ του οποίου με την ευρωπαϊκή Αριστερά ενόψει ευρωεκλογών είναι κάτι περισσότερο από πιεστικό.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By