Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Τσίπρας: Οι ευρωεκλογές έχουν το ρόλο δημοψηφίσματος

Οι ευρωεκλογές θα δείξουν μήνυμα αντίστασης σε όλες τις χώρες της Ευρώπης, τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

tsipras 2

«Δεν υπάρχει θέμα παραμονής ή όχι της χώρας μας στο ευρώ, ξεκαθαρίζουμε πως θα προχωρήσουμε στη διαπραγμάτευση της δανειακής σύμβασης» ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια συνέντευξης του στην τηλεόραση του Ant1 το βράδυ της Τετάρτης.

Οι ευρωεκλογές είναι το δημοψήφισμα που δεν έγινε τον Μάιο του 2010 για το μνημόνιο. Θα γίνει τον Μάιο του 2014 είπε ο κ. Τσίπρας, υποστηρίζοντας πως με λιτότητα δεν βγαίνουμε από την κρίση και πως πρέπει να πάμε σε μια συνολική διαπραγμάτευση με την Ευρώπη.

Στη συνέντευξη που παραχώρησε σημείωσε ότι πρέπει να δημιουργηθούν  συμμαχίες με άλλες ευρωπαϊκές χώρες για να σταματήσει η λιτότητα.

«Θα διαπραγματευτούμε με τους εταίρους τη δανειακή σύμβαση» είπε και υπογράμμισε ότι πρέπει να σταματήσει η ανορθολογική συζήτηση για το τι νόμισμα θα έχουμε την επόμενη μέρα.

Το  στοίχημα

Το στοίχημα για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι να επαναφέρουμε την Ελλάδα στην Ευρώπη γιατί αυτή τη στιγμή είμαστε τύποις στην Ευρώπη, είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας ότι αν η Άγκελα  Μέρκελ είχε κάνει στηΓερμανία ότι έχει γίνει στη χώρα μας, «αν είχε φτιάξει 60% ανεργία και το 30% των πολιτών έξω από το κοινωνικό σύστημα» τότε «θα είχε φύγει με ελικόπτερο».

Οι παρεμβάσεις που έχουν γίνει, ανέφερε  ο κ. Τσίπρας είναι στην αντίθετη κατεύθυνση. «Ούτε η μεγάλη πληγή της διαφθοράς έχει αντιμετωπιστεί» είπε ο ίδιος, ούτε το πολιτικό σύστημα έχει αλλάξει.

Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι τα δυο κόμματα, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, έχουν «συγχωνευθεί όπως οι τράπεζες».

Για τη «Νέα Ελλάδα»

Κληθείς να απαντήσει για τις καταγγελίες από μέρους της Ν.Δ. ότι ο υπέκλεψε το σύνθημα του κυβερνώντος κόμματος «Νέα Ελλάδα», ο κ. Τσίπρας αρνήθηκε ότι το υπέκλεψε λέγοντας πως ούτως ή άλλως επρόκειτο για ένα παλιό σύνθημα της Αριστεράς.

«Τελικά θέλει να φτιάξει νέο κόμμα ο κ. Σαμαράς» διερωτήθηκε ο κ. Τσίπρας  αναφερόμενος στον τίτλο «Νέα Ελλάδα».

By