Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Τσίπρας: Οι νεοναζί δεν φεύγουν με ευχές

Μήνυμα στους Γερμανούς ψηφοφόρους

FOSPHOTOS
FOSPHOTOS

Μήνυμα κατά των νεοναζί με αφορμή τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα έστειλε από τη Γερμανία ο Αλέξης Τσίπρας τονίζοντας ότι έχουμε χρέος να «σταματήσουμε τώρα την εξάπλωση των νεοναζί και αυτό δεν γίνεται με ευχές, αλλά καταργώντας τα αίτια που γεννούν και αναπαράγουν την μισαλλόδοξη ιδεολογία τους, καταργώντας τη βάρβαρη πολιτική της λιτότητας που γέννησε το φάντασμα των νεοναζί που απειλεί την Ευρώπη».

Μιλώντας σε προεκλογική εκδήλωση του γερμανικού Κόμματος της Αριστεράς (Die Linke) στο Βισμπάντεν, και απευθυνόμενος στους Γερμανούς ψηφοφόρους, τόνισε ακόμα «ο Γερμανός πολίτης δεν έχει τίποτα να φοβάται από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που σύντομα θα έρθει στην Ελλάδα, προκειμένου να διεκδικήσει ξανά την αξιοπρέπεια, την κοινωνική συνοχή, την κυριαρχία του λαού μας και της χώρας μας».

Επίσης υπογράμμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «θα διεκδικήσει μια άλλη προοπτική, όχι μόνο για τον ελληνικό λαό, αλλά για όλους τους λαούς της Ευρώπης». Εξέφρασε μάλιστα την πεποίθηση ότι «η ανάπτυξη των λαϊκών κινημάτων και της Αριστεράς σε όλη την Ευρώπη θα συνοδεύσει τη μεγάλη πολιτική αλλαγή στην Ελλάδα, διότι η ενωμένη Ευρώπη μπορεί να υπάρχει μόνο αν είναι κοινωνική, δημοκρατική, μόνο αν βασίζεται στις κοινωνικές ανάγκες και δίνει λύσεις στα μεγάλα προβλήματα των λαών και της κοινωνίας».

Με τη χθεσινή εκδήλωση ο Α. Τσίπρας ολοκλήρωσε την επίσκεψή του στην Γερμανία και σήμερα μεταβαίνει στην Αυστρία, η οποία βρίσκεται επίσης σε προεκλογική περίοδο, με τις εκλογές να διεξάγονται στις 29 Σεπτεμβρίου.

Πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

(Visited 1 times, 1 visits today)
By