Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Αποστάσεις κράτησε ο Τσίπρας από την απεργία της ΟΛΜΕ

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ήταν προσεκτικός και δεν έκανε καμία αναφορά στην απεργία.

tsiprasolmeΑποστάσεις από την απεργία της ΟΛΜΕ μέσα στις εξετάσεις κράτησε και ο Αλ. Τσίπρας κατά την συνάντησή του με το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας. Στις δηλώσεις του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ήταν προσεκτικός και δεν έκανε καμία αναφορά στην απεργία, εστιάζοντας μόνο στο δίκαιο των αιτημάτων των εκπαιδευτικών και στην επιστράτευση.

Ο Αλ. Τσίπρας κατήγγειλε την «αυταρχική μεθόδευση της κυβέρνησης που στερεί συνταγματικές ελευθερίες», λέγοντας πως «όταν ντύνεις στο χακί τον καθηγητή, τότε δεν μπορείς να ελπίζεις σε μια κοινωνία προκοπής και προοπτικής». Υπενθύμισε μάλιστα και παλαιότερη δήλωση του Α. Σαμαρά, σύμφωνα με την οποία οι επιστρατεύσεις είναι μεθοδεύσεις που χρησιμοποιούν οι δικτατορίες.

«Τα αιτήματα των εκπαιδευτικών είναι δίκαια. Το μνημόνιο διαλύει το δημόσιο σχολείο. Η κυβέρνηση αποφάσισε να προχωρήσει σε αυτή τη σύγκρουση. Επέλεξε αυτή τη σύγκρουση, διότι θέλει να εκτελέσει το μνημόνιο, αδιαφορώντας αν με αυτόν τον τρόπο εκτελεί την κοινωνία», είπε ζητώντας την άρση της επιστράτευσης, την απόσυρση του Προεδρικού Διατάγματος και να μην γίνουν νέες συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων και απολύσεις εκπαιδευτικών.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πρότεινε «να ξεκινήσει μετά τις εξετάσεις ένας ουσιαστικός διάλογος με τους καθηγητές για την αναβάθμιση του δημόσιου σχολείου».

O Πρόεδρος της ΟΛΜΕ N. Παπαχρήστος ζήτησε από τον ΣΥΡΙΖΑ «να αναλάβει πρωτοβουλίες» για την άρση της επιστράτευσης και την ανάδειξη των θεμάτων που αφορούν την εκπαίδευση. «Η δημόσια εκπαίδευση βρίσκεται υπό διάλυση και θα πρέπει η κυβέρνηση να αντιληφθεί ότι δεν μπορεί να παίζει με τα παιδιά του ελληνικού λαού. Δεν μπορεί επίσης να παίζει με τις οικογένειες χιλιάδων εκπαιδευτικών, δεν μπορεί να διαλύει τις οικογένειες 5.000 μονίμων εκπαιδευτικών και να απολύει 10.000 συμβασιούχους. Εμείς δεν θα το επιτρέψουμε», είπε.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By