Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Τσίπρας: «θεωρούμε ότι ο Σεπτέμβρης είναι ένας κρίσιμος μήνας»

Συνάντηση με τις διοικήσεις ΟΛΜΕ και ΟΙΕΛΕ είχε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

tsiprasA«Η χώρα προχωρά ολοταχώς με μια καταστροφική πολιτική, στη συρρίκνωση του κοινωνικού κράτους, στη διάλυση της υγείας, της παιδείας, στην απελευθέρωση του ορίου των απολύσεων και σε νέες μειώσεις μισθών.Και όλα αυτά προκειμένου να παίρνουμε κάποιες δόσεις, στη συντριπτική πλειοψηφία των οποίων -το 98% από τα χρήματα που έχουμε πάρει- πηγαίνει σε τράπεζες και σε αποπληρωμή προηγούμενων δανείων. Εμείς θέλουμε να δηλώσουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι δεν μπορεί η κυβέρνηση κατ” εντολή της τρόικας, να βάζει φωτιά στην ελληνική κοινωνία και εμείς να καθόμαστε με σταυρωμένα χέρια να την κοιτάμε» τόνισε κατά τη σημερινή συνάντησή του με τις διοικήσεις της ΟΛΜΕ και της ΟΙΕΛΕ ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, δεδομένης και της κινητικότητας των εκπαιδευτικών.

Για τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, «το κρίσιμο για μας είναι να σταματήσουμε τους εμπρηστές του μνημονίου, της τρόικας. Το κρίσιμο για μας είναι να διώξουμε αυτή την κυβέρνηση της καταστροφής πριν συνεχίσει το καταστροφικό της έργο. Για αυτό καλούμε όλους τους έλληνες και τις ελληνίδες. Δεν αφορά μόνο τους εκπαιδευτικούς το θέμα των απολύσεων στην εκπαίδευση. Αφορά κάθε ελληνική οικογένεια, κάθε λαϊκή οικογένεια, που θα δει την παρεχόμενη γνώση στα παιδιά, να υποβαθμίζεται», ενώ προειδοποίησε ότι «θα δούμε τον Σεπτέμβρη σχολεία να κλείνουν, θα δούμε σχολεία που θα μένουν χωρίς εκπαιδευτικούς».
«Θεωρούμε ότι ο Σεπτέμβρης είναι ένας κρίσιμος μήνας. Θα στηρίξουμε αμέριστα, χωρίς ερωτηματικά και αστερίσκους, τις κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών σε όλες τις βαθμίδες. Κυρίως όμως θα καλέσουμε τη λαϊκή οικογένεια, σε ένα ευρύ πανεκπαιδευτικό μέτωπο, για να αποτρέψουμε αυτή την καταστροφή» ξεκαθάρισε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, καταλήγοντας ότι «τελική νίκη είναι να ανατραπεί αυτή η πολιτική, να φύγει η τρόικα από τη χώρα, να πέσει αυτή η κυβέρνηση της συμφοράς και να οδηγηθούμε στο δημοκρατικό δρόμο, στην κάλπη».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By