Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Τσίπρας: Ο πρωθυπουργός είναι ηθικός αυτουργός της καταλήστευσης των ταμείων

«Η κυβέρνηση επιδιώκει την εξαφάνιση της κοινωνικής ασφάλισης»

tsipras622_201113

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα και βουλευτών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τις ομοσπονδίες των ενστόλων.

Σε δηλώσεις του ο κ. Τσίπρας ζήτησε την απόσυρση του άρθρου 221 τονίζοντας πως είναι «αντιδημοκρατικό» και «αντιασφαλιστικό» και επσήμανε ότι περιλαμβάνει αντισυνταγματικές διατάξεις. Μάλιστα επιτέθηκε προσωπικά στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά τον οποίο χαρακτήρισε «ηθικός και φυσικός αυτουργός της καταλήστευσης των ταμείων και των εφάπαξ των ενστόλων».

Κλιμακώνοντας την επίθεση προς την κυβέρνησης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε: «Με την πολιτική της αυτή η κυβέρνηση επιβάλλει την ιδιωτικοποίηση των επικουρικών συντάξεων και των εφάπαξ παροχών, κάνοντας ένα ακόμα ρουσφέτι προς το ιδιωτικό κεφάλαιο.  Πριμοδοτεί την είσοδο των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών στο δεύτερο πυλώνα του ασφαλιστικού συστήματος.
Αυτό που προωθεί δεν λέγεται εξυγίανση της κοινωνικής ασφάλισης. Λέγεται εξαφάνιση της κοινωνικής ασφάλισης. Και, επιπλέον, είναι μια νέα, μετά το PSI,  νομοθετημένη υφαρπαγή των όποιων αποθεματικών απέμειναν στα υγιή ταμεία».

O κ. Τσίπρας κατέληξε λέγοντας: «Με την εξαΰλωση των συντάξεων και των εφάπαξ στον ιδιωτικό και το δημόσιο τομέα, η κυβέρνηση επιβάλλει αναγκαστικό εσωτερικό δανεισμό για την ανακεφαλαιοποίηση των ασφαλιστικών ταμείων, που γονάτισαν με το βενιζέλειο PSI και που η ίδια αποτελειώνει με τη μνημονιακή πολιτική της».

By