Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Τσίπρας: Ο Σαμαράς αφήνει έρμαιο τον Βενιζέλο για τα υποβρύχια

Για «colpo grosso» κατηγόρησε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ο Αλέξης Τσίπρας

tsipras vouli

Απόπειρα συγκάλυψης των σκοτεινών σημείων της υπόθεσης των ναυπηγείων, καταλόγισε στην κυβέρνηση ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στη Βουλή επί της πρότασης του κόμματος του για σύσταση εξεταστικής επιτροπής.

Ο Αλ. Τσίπρας έκανε λόγο για «σκανδαλώδη υπόθεση», τονίζοντας πως «δεν μπορεί η κυβέρνηση να κρύψει κάτω από το χαλί τέσσερα υποβρύχια». «Που πήγαν τα 250 εκατ. και πως εκταμιεύτηκαν σε μια εικονική γερμανική εταιρεία; Όλα αυτά θα πρέπει να διερευνηθούν, είναι μια απίστευτη απάτη αν αληθεύουν τα στοιχεία, αυτό είναι «colpo grosso», σταματήστε να το παίζετε «πόντιοι Πιλάτοι», είπε απευθυνόμενος στα κόμματα της συγκυβέρνησης.

Επιτέθηκε στον Α. Σαμαρά ότι απουσιάζει από τη συζήτηση στη Βουλή, «δεν έχει το θάρρος να έρθει να υπερασπιστεί τον αντιπρόεδρό του, αφήνοντας τον έρμαιο», υποστήριξε, ενώ κατηγόρησε τον Ευ. Βενιζέλο ότι με τη στάση που τηρεί «δείχνει ενοχή» και ότι ο ίδιος «δεν πρόκειται να δεχθεί λάσπη στον ανεμιστήρα για να πεταχτεί η μπάλα στην εξέδρα».

Venizelos Vouli

Απαντώντας από το βήμα της Ολομέλειας, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ανέφερε προς τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης πως «κάνετε πολιτική μέσω χυδαιοτήτων και συκοφαντιών».

Ο κ.Βενιζέλος τόνισε ότι η στοχοποίηση του ΠΑΣΟΚ και του ίδιου για το θέμα των υποβρυχίων είναι σχετικά όψιμο φαινόμενο, τονίζοντας ότι δεν είχε συμβεί τίποτα πριν τις εκλογές του 2012.

«Η επίθεση έγινε στοιχείο στρατηγικής εφόδου του ΣΥΡΙΖΑ» είπε και τόνισε ότι «όταν δεν έχεις κάτι συγκεκριμένο να πεις καταφεύγεις στις συκοφαντίες».

Συνεχίζοντας την επίθεση στην αξιωματική αντιπολίτευση τόνισε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ γερασμένος».

Ο κ.Βενιζέλος τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει το ηθικό πλεονέκτημα διότι δεν έχει βρεθεί στην εξουσία. «Βιάζεστε, όμως, και χάνεται το ηθικό σας πλεονέκτημα καθ’οδόν» τόνισε.

Τόνισε ότι αυτό που πρέπει να γίνει ταχύτατα είναι η προστασία και η παραλαβή των υποβρυχίων που είναι περιουσία του ελληνικού κράτους και η επαναφορά σχεδίου συνεργασίας των ναυπηγείων Σκαραμαγκά και Ελευσίνας.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By