Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Τσίπρας: Ο Σαμαράς θα αναγκαστεί να κηρύξει εθνικές εκλογές

«Όχι» σε συνεργασία με δυνάμεις που επέβαλαν το Μνημόνιο λέει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

tsipras600_040414

Βέβαιος για την ευρεία νίκη του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής. Σύμφωνα με την προδημοσίευση της συνέντευξης από το in.gr, ο κ. Τσίπρας τονίζει ότι ο λαός «θα υποστηρίξει μια νέα πολιτική προάσπισης των θεμελιωδών δικαιωμάτων της χώρας και των πολιτών μέσα στο ευρωπαϊκό πλαίσιο».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του, υπό τον τίτλο «Οι εθνικές εκλογές επιβάλλονται εκ των πραγμάτων», ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι «ο πρωθυπουργός θα είναι αναγκασμένος να προκηρύξει εθνικές εκλογές μετά την απώλεια της εμπιστοσύνης που θα υποστεί στις ευρωεκλογές, για τις οποίες ο ίδιος έχει αποδεχθεί ότι πρόκειται για δημοψήφισμα».

Επίσης, σημειώνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει την εθνική συναίνεση αλλά μόνο έπειτα από εθνικές εκλογές, ενώ ταυτόχρονα ξεκαθαρίζει πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να συνεργαστεί «με τις ηγεσίες και το πολιτικό προσωπικό που επέβαλαν το Μνημόνιο». «Η δυναμική των εκλογών θα αναγκάσει τα μνημονιακά κόμματα να αλλάξουν ηγεσίες και πολιτική» σημειώνει ο κ. Τσίπρας.

Πηγή: ΑΜΠΕ

By