Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Τσίπρας: Ο Στουρνάρας προσβάλει τη Βουλή

Για τον ερχομό νέων μέτρων μετά από τις εκλογές του Μαΐου κάνει λόγο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

tsipras

Η κυβέρνηση έχει ήδη έτοιμο ένα νέο μνημόνιο, σημειώνει ο Αλέξης Τσίπρας σε δηλώσεις του στη Real News της Κυριακής, επιτιθέμενος κατά του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα με αφορμή το αίτημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να κατατεθεί στη Βουλή η νέα συμφωνία με την τρόικα.

Ο κ. Τσίπρας προσθέτει πως «αυτή η παραδοχή κάνει κομμάτια τους ισχυρισμούς του κ. Σαμαρά ότι το μνημόνιο τελείωσε και δεν θα υπάρξει νέο». Κατηγορεί τον κ. Στουρνάρα ότι προσβάλλει το Κοινοβούλιο, αφού στην απάντησή του λέει πως τα κείμενα αναρτώνται μετά την επικαιροποίηση τους στην ιστοσελίδα του Υπουργείο Οικονομικών.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προσθέτει ότι «τωρα τάζουν έξοδο από το μνημόνιο και θα εφαρμόσουν βύθιση στο μνημόνιο. Πιάστηκαν, όμως, όπως λέει ο λαός μας, με την γίδα στην πλάτη… Το νέο μνημόνιο είναι το κρυφό προεκλογικό πρόγραμμα Σαμαρά…».

Οπως υποστηρίζει ο Αλ. Τσίπρας, προβλέπεται απελευθέρωση απολύσεων, γενίκευση της ενοικίασης των εργαζομένων ακόμα και στο Δημόσιο, κατάργηση τριετιών, κατάργηση οικογενειακών δικαιωμάτων και νέα μείωση των συντάξεων, ακόμα και των αναπηρικών.

Πηγή: ΑΜΠΕ

By