Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Τσίπρας: Πληθαίνουν οι ενδείξεις για πρόωρες εκλογές

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κόντα στην αυτοδυναμία»

tsipras deth-4

«Πληθαίνουν οι ενδείξεις για πρόωρες εκλογές» δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας, κατά την διάρκεια της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης πρόσθεσε ότι η παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ, στην ΔΕΘ, έπαιξε καταλυτικό ρόλο έχει επισπεύσει τις εξελίξεις.

Παράλληλα, όπως μετέδωσε το δελτίο ειδήσεων της ΝΕΡΙΤ, ο κ. Τσίπρας, τόνισε ότι είναι χαρακτηριστική η αμηχανία της κυβέρνησης απέναντι στις προγραμματικές προτάσεις που παρουσίασε ο ΣΥΡΙΖΑ και εξέφρασε την πεποίθηση ότι το κόμμα του βρίσκεται πολύ κοντά στην αυτοδυναμία όταν πραγματοποιηθούν οι εκλογές.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, εκτίμησε ότι οι κύριοι Σαμαράς και Βενιζέλος δεν είναι σε θέση να απεγκλωβιστούν από τη σκληρή γραμμή της τρόικας, ότι τα κυβερνητικά αδιέξοδα επιτείνονται και υπό αυτό το πρίσμα «εκτιμούμε ότι θα έχουμε επίσπευση πολιτικών εξελίξεων, ενδεχομένως και τις επόμενες εβδομάδες», όπως είπε χαρακτηριστικά. Σημείωσε, επίσης, ότι τα αδιέξοδα της κυβέρνησης οφείλονται κατά κύριο λόγο στην πολιτική που ακολούθησε ο ΣΥΡΙΖΑ από το καλοκαίρι με τις πρωτοβουλίες για τη ΔΕΗ και τον αιγιαλό, συνεχίστηκαν με τη ΔΕΘ και τώρα θα ενταθούν, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσει να φέρνει νομοσχέδια στη Βουλή που θα είναι στο πλαίσιο των εξαγγελιών Τσίπρα στη ΔΕΘ.

By