Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Τσίπρας σε Λέτα: Συνεργασία των χωρών της Μεσογείου για την ανάπτυξη

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ με τον Ιταλό πρωθυπουργό

tsipras1

Διάρκειας 45 λεπτών ήταν η συζήτηση που είχε ο Αλέξης Τσίπρας με τον Ενρίκο Λέτα στη Ρώμη, που τελείωσε αργά το απόγευμα του Σαββάτου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνάντηση -η οποία διεξήχθη σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα- ο κ. Τσίπρας εξέφρασε την αντίθεσή του στις πολιτικές λιτότητας, ενώ τόνισε πώς πρέπει να υπάρξει συνεργασία των λαών της Μεσογείου για την ανάπτυξη.

Οι δύο άντρες συζήτησαν επίσης για το θέμα της μετανάστευσης, ένα ζήτημα ιδιαίτερα σημαντικό τόσο για την Ελλάδα, όσο και για την Ιταλία, ενώ είχαν «κοινές διαπιστώσεις και ανησυχίες».

Πηγές από την Ιταλία ανέφεραν μάλιστα ότι άκουσαν με μεγάλο ενδιαφέρον τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ για την Ελλάδα και την Ευρώπη.

Όπως είπαν, ο κ. Λέτα εκτιμά τις προσπάθειες της κυβέρνησης Σαμαρά, ωστόσο, έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για τις θέσεις του Αλέξη Τσίπρα.

Ο κ. Τσίπρας, σε ερώτηση που του για τον αν υπήρξε ανταπόκριση στις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ από τον κ. Λέτα, απάντησε πως «νομίζω ότι σε πολλά σημεία υπήρξε κοινή διαπίστωση. Η κρίση αυτή είναι καταστροφική. Επενεργεί με τρόπο διαλυτικό τόσο στον κοινωνικό ιστό όσο και στο πολιτικό σύστημα. Ως εκ τούτου νομίζω ότι υπήρξαν πολλά σημεία στα οποία μπορεί κανείς να πει ότι ο προβληματισμός μας είναι κοινός».

By