Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Τσίπρας: Υποστηρίζουμε μια δημοκρατική εξέλιξη στην Ουκρανία

Δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στη τηλεόραση της Άνω Βουλής της Ρωσίας

tsiprasA

Στις εξελίξεις που συμβαίνουν στην Ουκρανία στάθηκε ο Αλέξης Τσίπρας από τη Ρωσία τη Δευτέρα, σε δηλώσεις που έκανε μετά από τη συνάντηση που είχε με την πρόεδρο της Άνω Βουλής, Βαλεντίνα Ματβιένκο.

Αναλυτικά τα όσα ανέφερε ο κ. Τσίπρας στην τηλεόραση της Δούμας:

«Βρίσκομαι εδώ σήμερα με τη διπλή ιδιότητα του αρχηγού της ελληνικής αξιωματικής αντιπολίτευσης και του υποψηφίου της Ευρωπαϊκής Αριστεράς για την προεδρία της Κομισιόν, προσκεκλημένος από τη ρωσική Δούμα σε μια κρίσιμη στιγμή για την Ευρώπη και για τις σχέσεις της Ευρώπης με τη Ρωσία. Όλα όσα συμβαίνουν στην Ουκρανία εγκυμονούν πολύ μεγάλους κινδύνους για την ειρήνη και τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή…

Υποστηρίζουμε την ειρηνική οδό και τη διπλωματική επίλυση της κρίσης, υποστηρίζουμε επίσης μια δημοκρατική εξέλιξη στην Ουκρανία, θεωρούμε ότι ο ουκρανικός λαός θα πρέπει να είναι ο κυρίαρχος, αυτός που θα αποφασίσει με δημοκρατικό τρόπο και με δημοψηφίσματα για το μέλλον του. Εκφράζουμε την αντίθεσή μας στην πολιτική των κυρώσεων, που μόνο ζημιά θα κάνει στην Ευρώπη, η οποία πυροβολεί τα πόδια της με αυτή τη στρατηγική και ζητάμε να μην υπάρξει καμία πολεμική επιχείρηση ή δραστηριότητα και να ξεκινήσει ο διάλογος και η διπλωματία για την εξεύρεση λύσης».

Πηγή: ΑΜΠΕ

By