Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Τσίπρας: «Φορο- αίσχος» ο ΕΝΦΙΑ

«Ο ΣΥΡΙΖΑ θα αναθεωρήσει πλήρως τον φόρο»

tsipras-vouli2

Ο ΕΝΙΦΙΑ ήταν, όπως άλλωστε αναμενόταν, στο επίκεντρο της κριτικής του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα ο οποίος εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση από το βήμα της Βουλής, κατά τη συζήτηση επί του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών.

Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε τον ΕΝΦΙΑ «φόρο – αίσχος που τιμωρεί όσους δούλευαν μια για ζωή για να φτιάξουν ένα κεραμίδι για να στεγάσουν το παιδί τους» και δεσμεύθυκε πως όταν ο ΣΥΡΙΖΑ έρθει στην κυβέρνηση θα αναθεωρήσει πλήρως τον φόρο, επισημαίνοντας πως δεν έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν «οι ρημαγμένοι από τις πολιτικές του μνημονίου πολίτες».

«Ο ΕΝΦΙΑ βάζει στον ίδιο κοινό παρονομαστή πλούσιους και φτωχούς, άνεργους και μη έχοντες. Ο Φόρος θα σημάνει διάλυση οικονομίας και κλείσιμο επιχειρήσεων. Θα αυξήσει τα ληξιπρόθεσμα χρέη ακόμη περισσότερο, ενώ αυξάνονται ήδη 1 δισεκ. ευρώ κάθε μήνα» σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε χαρακτηριστικά «Αφήστε τα λάθη, αυτά είναι επιλογές».

Αναφερόμενος στις ρυθμίσεις για τους ενστόλους, ο κ. Τσίπρας ανέφερε με νόημα πως  «απο την πολλή αγάπη για τους ενστόλους, ο κ. Σαμαράς θα τους πνίξει τους ανθρώπους».

Σε υψηλούς τόνους ήταν η απάντηση του υπουργού Επικρατείας Δημήτρη Σταμάτη ο οποίος καταλόγισε στον κ. Τσίπρα «ανακρίβειες και υποκριτική συμπεριφορά».

Ο κ. Σταμάτης είπε επίσης ότι ο κ. Τσίπρας αφιέρωσε το μεγαλύτερο μέρος της ομιλίας του δίνοντας μαθήματα συνταγματικής τάξης, πράγμα που είναι θετικό όπως επίσης είναι θετικό το ότι αναγνώρισε τη συνταγματική τάξη των μεταπολιτευτικών χρόνων.

Δεν ξέρω, διερωτήθηκε, πόσο θετικά ακούγονται αυτά στο εσωτερικό του κόμματος του. Ο υπουργός Επικρατείας διεμήνυσε μάλιστα, ότι η κυβέρνηση επιθυμεί να ολοκληρώσει τη θητεία της μέσα στα προβλεπόμενα από το Σύνταγμα όρια.

By