Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Τσακαλώτος: Δεν είναι σοβαρό να απαντά το ΥΠΟΙΚ στις εξαγγελίες ενός κόμματος

«Το λόγο πια οφείλει να έχει ο λαός»

tsakalotos

 

«Δεν θεωρούμε σοβαρό το Υπ. Οικονομικών να απαντά στις εξαγγελίες, ούτε καν σε μια νομοθετική πρόταση, ενός κόμματος» αναφέρει χαρακτηριστικά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ευκλείδης Τσακαλώτος σχολιάζοντας τα όσα ανέφερε το υπουργείο Οικονομικών σχετικά με τις εξαγγελίες του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σε ανακοίνωση τoυ σημειώνει μεταξύ άλλων: «Για μια ακόμα φορά προβάλλεται το επιχείρημα ότι οι αγορές είναι πάνω από τις κοινωνίες και τη δημοκρατία. Αλλά απ’ ότι φαίνεται η σημερινή κυβέρνηση συμμερίζεται την ανάλυση και τις προτεραιότητες των αγορών. Και οι αγορές, και οι πιστωτές και η κυβέρνηση θέλουν χαμηλούς μισθούς και μικρό κράτος. Γίνεται έτσι φανερό ότι έχοντας την ίδια ατζέντα, η κυβέρνηση διαπραγματεύεται μόνο για το χρόνο εφαρμογής και τη δοσολογία του προγράμματος. Πιστεύει, όπως φαίνεται σε αυτή την ανακοίνωση, με όλη της τη δύναμη στη συνταγή του Μνημονίου» και καταλήγει ως εξής:

«Ουσιαστική διαπραγμάτευση μπορεί να γίνει μόνο από μια πολιτική δύναμη που διαθέτει διαφορετική ανάλυση, άλλες προτεραιότητες και εν τέλει ένα εναλλακτικό πρόγραμμα για το πώς θα βγούμε από την κρίση. Τα βασικά σημεία ενός τέτοιου προγράμματος παρουσίασε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Το λόγο πια οφείλει να έχει ο λαός».

By