Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Τσακωμός Σόιμπλε – Linke για ενδεχόμενο κούρεμα στο ελληνικό χρέος

«Η κυβέρνηση έχει ήδη ετοιμάσει το δρόμο για νέα απομείωση του ελληνικού χρέους» σημειώνει η Ζάρα Βάγκενκνεχτ

dielinke

Εκτενές δημοσίευμα της γερμανικής οικονομικής εφημερίδας Handelsblatt Κυκλοφορεί σήμερα, Τετάρτη, στο οποίο αναφέρεται ότι ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε αρχίσει να προετοιμάζεται για ένα νέο κούρεμα του ελληνικού δημοσίου χρέους, γεγονός που έχει προκαλέσει τις έντονες διαμαρτυρίες της αντιπροέδου του κόμματος της γερμανικής Αριστεράς (Die Linke) Ζάρα Βάγκενκνεχτ.

«Η (γερμανική) κυβέρνηση θέλει πάλι να πει ψέμματα στην κοινή γνώμη μέχρι το καλοκαίρι – μάλλον μέχρι μετά τις ευρωεκλογές» δηλώνει η κυρία Βάγκενκνεχτ στην εφημερίδα, αναφερόμενη στην απάντηση που έδωσε το υπουργείο Οικονομικών σε ερώτηση της κοινοβουλευτικής της Ομάδας στη Μπούντεσταγκ. Σε αυτή την απάντηση, ο υφυπουργός Οικονομικών Στέφεν Κάμπετερ «επιβεβαιώνει την ύπαρξη ενός εσωτερικού εγγράφου του υπουργείου, το οποίο επεξεργάζεται τα σενάρια για μια επιπρόσθετη χρηματοδότηση ή ένα κούρεμα χρέους για την Ελλάδα» αναφέρει η εφημερίδα και προσθέτει ότι τέτοιου είδους δημοσιεύματα μέχρι τώρα πάντα διαψεύδονταν.
Κατά τον κ. Κάμπετερ, πρόκειται για ένα «κείμενο εργασίας», το οποίο είχε συνταχθεί από το υπουργείο Οικονομικών ως βάση συζήτησης στο εσωτερικό της κυβέρνησης. «Η εσωτερική διαδικασία διαμόρφωσης άποψης στην κυβέρνηση για αυτό το θέμα βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη», αναφέρεται στην απάντηση του υπουργείου. Το έγγραφο, όπως διευκρινίζεται, «δεν προσφέρεται ακόμη για τη δημοσιοποίηση αποσπασματικών ή την πρόωρων αποτελεσμάτων».
Πηγή: ΑΜΠΕ
By