Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

«Τσεκούρι» 32 δισ. ευρώ στο ιταλικό δημόσιο

Περικοπές στο δημόσιο της γειτονικής χώρας μέχρι το 2016

enricco letta 01

Το ποσό των 32 δισ. ευρώ θα περικόψει το ιταλικό δημόσιο την επόμενη τριετία, όπως ανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης Λέτα, Φαμπρίτσιο Σακομάνι.

Ο ιταλός ΥΠΟΙΚ διευκρίνισε ότι ο στόχος αυτός πρόκειται να επιτευχθεί με σειρά περικοπών στα έξοδα της δημόσιας διοίκησης, ενώ στο όλο πρόγραμμα συμπεριλαμβάνονται περιστολές δαπανών και στον τομέα της υγείας.

«Η μείωση των δαπανών της δημόσιας διοίκησης δεν θα επιτευχθεί με απολύσεις, αλλά με μεταθέσεις και καλύτερη χρήση του ανθρώπινου δυναμικού», ανέφερε από την πλευρά του ο ειδικός «επίτροπος» Κάρλο Κοταρέλι. Πρόκειται για πρώην στέλεχος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, από το οποίο η ιταλική κυβέρνηση έχει ζητήσει να υποδείξει τους αποτελεσματικότερους τρόπους για τον εξορθολογισμό των δαπανών του δημοσίου.

«Πρέπει να βελτιωθεί η ποιότητα των υπηρεσιών του δημόσιου τομέα καταφέρνοντας συγχρόνως να επιτευχθεί μείωση του κόστους τους», δήλωσε ο Κοτταρέλι.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι σε σχέση με τις πρώτες εξαγγελίες στις αρχές Νοεμβρίου, το συνολικό ποσό των περικοπών του ιταλικού δημοσίου για την τριετία 2014/2016 έχει σχεδόν τριπλασιαστεί.

Οι πρώτες λεπτομερείς παρεμβάσεις θα δημοσιοποιηθούν τον ερχόμενο Φεβρουάριο και η δεύτερη σχετική δέσμη τον Ιούλιο του 2014.

Πηγή: ΑΜΠΕ

(Visited 1 times, 1 visits today)
By