Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Τσιπράς: Η κάλπη θα είναι το τέλος του κυρίου Σαμαρά

«Συνιστώσα της δεξιάς τα υπολείμματα του κ. Βενιζέλου» το σχόλιο του για το ΠΑΣΟΚ 

samaras_tsipras600ii

Οι εκλογές είναι κοντά και θα νικήσει για πρώτη φορά η αριστερά στην Ελλάδα, δείχνοντας το δρόμο σε όλη την Ευρώπη, τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας σε στρογγυλό τραπέζι με θέμα μια αριστερή κυβέρνηση στη σημερινή Ευρώπη.

Ο κ. Τσίπρας εμφανίστηκε βέβαιος πως «η κάλπη θα βγάλει τους τίτλους του τέλους της κυβέρνησης του κυρίου Σαμαρά», ενώ επιτέθηκε για άλλη μια φορά στο ΠΑΣΟΚ, υποστηρίζοντας πως ο κ. Βενιζέλος μετέτρεψε τα υπολείμματα, όπως είπε, του κόμματος «σε συνιστώσα της δεξιάς του κ. Σαμαρά και των ακροδεξιών συνεργατών του».

Κλιμακώνοντας την επίθεσή του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «η συγκυβέρνηση και η διαπλοκή παίζουν τα ρέστα τους με μέτρα στο σκοτάδι με το νέο Μνημόνιο στο συρτάρι».

«Το έχουν έτοιμο, στο αγγλικό πρωτότυπο και θα το εμφανίσουν μετά τις εκλογές» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τόνισε όμως πως «καμία συμφωνία, προφορική ή γραπτή, όποια ονομασία κι αν έχει, δεν δεσμεύει την επόμενη κυβέρνηση του λαού και του ΣΥΡΙΖΑ».

«Γιατί κανείς δεν μπορεί να παραβιάσει το Σύνταγμα της χώρας και την αρχή της λαϊκής κυριαρχίας, κυβέρνηση του  ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει λαϊκή εντολή για τέλος στη λιτότητα και τα Μνημόνια» σημείωσε και πρόσθεσε:

«Πρώτη πράξη της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι ο τερματισμός της λιτότητας και η ακύρωση του Μνημονίου που η συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου έχει στο συρτάρι, γιατί δεν είναι διαπραγματεύσιμη η προτεραιότητα της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ για την άμεση αναχαίτιση της ανθρωπιστικής κρίσης που πλήττει την Ελλάδα εξαιτίας των μνημονίων».

Επανέλαβε πως παράλληλα ο ΣΥΡΙΖΑ θα ζητήσει τη σύγκληση έκτακτου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για το πρόβλημα χρέους της Ευρωζώνης και θα ζητήσει από τους δανειστές την έναρξη διαπραγματεύσεων για νέα δανειακή σύμβαση, από μηδενική βάση.

Αφού σημείωσε πως η διεκδίκηση της ανάπτυξης είναι υπόθεση όλων μας, σημείωσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα διεκδικήσει:

α) Την αναδρομική απευθείας αναχρηματοδότηση των τραπεζών από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας, έτσι ώστε, τα αντίστοιχα ποσά να εξαιρεθούν από το δημόσιο χρέος των χωρών.

β). Την πραγματοποίηση της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ για «Ευρωπαϊκή Διάσκεψη για το Χρέος.

Για να τεθεί ο ρόλος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ως δανειστή ύστατης καταφυγής.

By