Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Τσούκαλης: Η επίσκεψη Μέρκελ μπορεί να ανοίξει ένα παράθυρο διαλόγου

Τα μεγάλα ζητούμενα για τη χώρα είναι οι νέες πολιτικές που πρέπει να ακολουθηθούν στην Ευρώπη, εκτιμά ο κ.Τσούκαλης

fosphotos.com, Panayiotis Tzamaros
fosphotos.com, Panayiotis Tzamaros

Ο  κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Νίκος Τσούκαλης, σχολίασε την επίσκεψη της Άνγκελα Μέρκελ στην Αθήνα, σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Η επίσκεψη της καγκελαρίου Μέρκελ, αν και προεκλογικά, θεωρούμε ότι μπορεί να ανοίξει ένα παράθυρο διαλόγου γενικότερα με την Ευρώπη και ειδικότερα με τη Γερμανία για τα μεγάλα ζητούμενα που έχει η χώρα το επόμενο χρονικό διάστημα» τονίζει ο Κ.Τσούκαλης.

Ο κ. Τσούκαλης σημειώνει ότι τα μεγάλα ζητούμενα για τη χώρα είναι «οι νέες πολιτικές που πρέπει να ακολουθηθούν στην Ευρώπη, η αλλαγή του δόγματος της λιτότητας, η περιοριστική πολιτική πρέπει να συμβαδίζει και με την ανάπτυξη, τις αναπτυξιακές διαδικασίες». Τονίζει όμως ότι «οι δηλώσεις του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος προσδιόρισε με πολύ μεγάλη σαφήνεια το δόγμα της Γερμανίας, δεν με καθιστά ιδιαίτερα αισιόδοξο. Ο κ. Σόιμπλε επαναλαμβάνει ουσιαστικά το δόγμα της Γερμανίας πρώτα λιτότητα, δημοσιονομική προσαρμογή και μετά αφού επιτευχθεί, συζητάμε για την ανάπτυξη».

By