Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

ΤτΕ: Κίνδυνοι από τη χρήση του Bitcoin

Συναγερμός από τις τραπεζικές αρχές σε Ελλάδα και Ευρώπη για τα εικονικά νομίσματα

IMG_1388

 

Σε ενημέρωση/προειδοποίηση σχετικά με τους κινδύνους που προκύπτουν από τη χρήση εικονικών νομισμάτων όπως το Bitcoin – συμπεριλαμβανομένου του κινδύνου απώλειας χρημάτων – προέβη με ανακοίνωσή της η Τράπεζα της Ελλάδας, παραπέμποντας σε πρόσφατη σχετική ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Αρχής Τραπεζών (ΕΑΤ) με τίτλο «Προειδοποίηση προς τους καταναλωτές για τα εικονικά νομίσματα».

Στην εν λόγω ανακοίνωση παρατίθενται ερωτήσεις και απαντήσεις σχετικά με τα εικονικά νομίσματα, τα οποία, όπως σημειώνεται, εξακολουθούν να βρίσκονται στο προσκήνιο της δημοσιότητας και είναι ολοένα και πιο δημοφιλή. Τονίζεται ότι δεν υπάρχουν συγκεκριμένα κανονιστικά μέτρα προστασίας για την κάλυψη των ζημιών των καταναλωτών σε περίπτωση που μια πλατφόρμα, η οποία ανταλλάσσει ή κατέχει τα εικονικά νομίσματά τους, καταρρεύσει ή παύσει να λειτουργεί.

Η ΕΑΤ υπογραμμίζει ότι επί του παρόντος αξιολογεί όλα τα σχετικά ζητήματα, ώστε να προσδιορίσει κατά πόσον τα εικονικά νομίσματα μπορούν και πρέπει να αποτελέσουν αντικείμενο ρύθμισης και εποπτείας και συνιστά στους καταναλωτές να ενημερωθούν για τους συναφείς κινδύνους.

By