Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Τυνησία: Ελεύθεροι αφέθηκαν δύο εργαζόμενοι της πρεσβείας στη Λιβύη

«Τα θύματα που είχαν απαχθεί απελευθερώθηκαν και θα βρίσκονται σύντομα κοντά στις οικογένειές τους»

libya-terrorists

Δύο Τυνήσιοι, ένας διπλωμάτης και ένας υπάλληλος σε πρεσβεία, οι οποίοι είχαν απαχθεί στις αρχές του τρέχοντος έτους από αγνώστους ένοπλους στη Λιβύη, κατέφθασαν τη Δευτέρα στο αεροδρόμιο της Τύνιδας μετά την απελευθέρωσή τους την Κυριακή.

Ο διπλωμάτης, ο οποίος εργαζόταν ως σύμβουλος στην πρεσβεία, είχε απαχθεί στην Τρίπολη τον Απρίλιο, ενώ τον υπάλληλο είχαν απαγάγει ένοπλοι σε ξεχωριστή περίσταση.

«Τα θύματα που είχαν απαχθεί απελευθερώθηκαν και θα βρίσκονται σύντομα κοντά στις οικογένειές τους. Αυτή τη στιγμή βρίσκονται στην πρεσβεία», δήλωσε στο πρακτορείο Reuters μέσω τηλεφώνου ο πρέσβης, Ρίντχα Μπουκάντι. Ο Τυνήσιος διπλωμάτης είχε απαχθεί μόλις δύο ημέρες αφότου ένοπλοι είχαν απαγάγει τον Ιορδανό πρέσβη στη χώρα.

Στο αεροδρόμιο της Τύνιδας παρευρέθηκαν ο πρόεδρος Μονσέφ Μαρζούκι και ο πρωθυπουργός Μεχντί Τζομά, προκειμένου να υποδεχτούν τους δύο άνδρες, οι οποίοι μεταφέρθηκαν εκεί με στρατιωτικό αεροπλάνο.

«Η Τυνησία δεν ξεχνάει τους γιους της, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους Λίβυους, οι οποίοι βοήθησαν στην απελευθέρωση. Πριν από λίγους μήνες μοιραστήκαμε τη θλίψη και σήμερα μοιραζόμαστε τη χαρά της επιστροφής τους», δήλωσε ο Μαρζούκι κατά τη διάρκεια ομιλίας του.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τυνησίας, Μονγκί Χαμντί, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι η χώρα του δεν διαπραγματεύτηκε με τους απαγωγείς αλλά μόνο με τις επίσημες αρχές της Λιβύης. «Διατηρήσαμε το κύρος του κράτους μας», πρόσθεσε.

By