Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Τόμσεν: «Καταγράψαμε κάποια πρόοδο και θα επιστρέψουμε τον Ιανουάριο»

«Ναι» από το Eurogroup περιμένει η κυβέρνηση την Τρίτη

troika600_161213ii

Αισιοδοξία ότι το Eurogroup της Τρίτης θα ανάψει το «πράσινο φως» για τη δόση, εξέφραζαν κυβερνητικοί κύκλοι μετά τη συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Ι. Στουρνάρα με την τρόικα. Οι εκπρόσωποι των δανειστών αποχώρησαν και δεν θα γίνει νέα συνάντηση με τον υπουργό Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκη.

Στο Μέγαρο Μαξίμου μεταβαίνει ο υπουργός Οικονομικών για να ενημερώσει τον πρωθυπουργό, μετά τη ματαίωση του ταξιδιού του στο Μπακού λόγω βλάβης στο κυβερνητικό αεροσκάφος. «Καταγράψαμε κάποια πρόοδο και θα επιστρέψουμε τον Ιανουάριο δήλωσε ο κ. Π. Τόμσεν», εκπρόσωπος του ΔΝΤ στην τρόικα.

Πρωτοβουλία για τον ΦΠΑ

Παράλληλα, η κυβέρνηση προτίθεται να νομοθετήσει μονομερώς για τη διατήρηση του χαμηλού συντελεστή ΦΠΑ (13%) και μετά την 1η Ιανουαρίου, παραπέμποντας τη συζήτηση για την υιοθέτηση άλλων ισοδύναμων μέτρων για τον Ιανουάριο και στο πλαίσιο της κάλυψης του δημοσιονομικού κενού του 2014.

Σε ότι αφορά στο θέμα των πλειστηριασμών, σήμερα σημειώθηκε προσέγγιση, αλλά δεν υπήρξε συμφωνία. Οι συζητήσεις θα συνεχιστούν έως το τέλος της εβδομάδας και είναι ανοικτά τα ενδεχόμενα τόσο της μονομερούς νομοθέτησης από την Ελλάδα, όσο και της προώθησης των νέων ρυθμίσεων με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By