Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Τόχε ξανακάνει, πριν από 24 χρόνια…

Κι όμως, το έχει κάνει ξανά η Κόστα Ρίκα!

Italy v Costa Rica: Group D - 2014 FIFA World Cup Brazil

Πάνε 24 χρόνια από τότε, από την πρώτη πρόκριση της Κόστα Ρίκα σε ομίλους Μουντιάλ, στην παρθενική της, μάλιστα, συμμετοχή στην κορυφαία ποδοσφαιρική διοργάνωση!

Ήταν το 1990, στα γήπεδα της (διοργανώτριας) Ιταλίας, όταν η Κόστα Ρίκα έκανε ντεμπούτο και αιφνιδίασε ευχάριστα τον πλανήτη. Νικώντας 1-0 την Σκοτία και 2-1 την Σουηδία, κι έχοντας ηττηθεί με 1-0 από την Βραζιλία, πήρε το εισιτήριο για την επόμενη φάση.

24 χρόνια μετά επαναλαμβάνει τον θρίαμβο που, όμως, είναι άθλος, καθώς σημειώνεται απέναντι σε αντιπάλους που έχουν, συνολικά, επτά κατακτήσεις Μουντιάλ!

Η νίκη των κοσταρικανών τους έδωσε το εισιτήριο για τους 16, υποχρέωσε συνάμα τους Άγγλους να επικυρώσουν τα εισιτήρια της επιστροφής τους στο Νησί. Απομένει να διαπιστώσουμε αν οι νοτιοαμερικάνοι θα είναι πρώτοι στον όμιλο κι αυτό θα γίνει γνωστό το βράδυ της 24ης Ιουνίου (Κόστα Ρίκα-Αγγλία και Ιταλία-Ουρουγουάη).

Σημειώστε πως, αν η Εθνική μας ομάδα προκριθεί, υπάρχουν πιθανότητες να βρεθεί απέναντι στην Κόστα Ρίκα καθώς διασταυρώνονται οι μεταξύ μας όμιλοι (Γ’ και Δ’).

By