Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Υεμένη: Απήχθησαν δύο υπάλληλοι του ΟΗΕ από την πρωτεύουσα της χώρας

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών, πολλοί ξένοι έχουν απαχθεί στην Υεμένη, συμπεριλαμβανομένων ενός Βρετανού δάσκαλου και ενός Γερμανού υπηκόου

yemeni-stratos

Δύο υπάλληλοι του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών απήχθησαν την Τρίτη από την πρωτεύουσα της Υεμένης, Σαναά, αναφέρει η ιστοσελίδα Mareb Press επικαλούμενη πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας.

Σύμφωνα με το άρθρο, οι δύο υπάλληλοι προέρχονταν από δυτικές χώρες, χωρίς όμως να προσδιορίζει την εθνικότητά τους.
Αργότερα, οι δυνάμεις ασφαλείας της Υεμένης κατάφεραν να απελευθερώσουν έναν Ιταλό, ο οποίος κρατείτο όμηρος, αναφέρει το γερμανικό πρακτορείο Ειδήσεων επικαλούμενο δηλώσεις του εκπροσώπου της πρεσβείας της Υεμένης στην Ουάσινγκτον, Μοχάμεντ Αλμπάσα.

Ο Αλμπάσα δήλωσε, μέσω μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ότι το υπουργείο Εσωτερικών της Υεμένης ανακοίνωσε πως «ένα περιστατικό ομηρίας» στα νότια προάστια της Σαναά έληξε αισίως αφού οι δυνάμεις της χώρας κατάφεραν να απελευθερώσουν έναν Ιταλό υπήκοο. Οι απαγωγείς συνελήφθησαν λίγο αργότερα από τις αρχές.

Ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει σαφές εάν ο Ιταλός ήταν ο ένας εκ των δύο υπαλλήλων του ΟΗΕ που απήχθησαν την Τρίτη.

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών, πολλοί ξένοι έχουν απαχθεί στην Υεμένη, συμπεριλαμβανομένων ενός Βρετανού δάσκαλου και ενός Γερμανού υπηκόου.

By