Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Υεμένη: Οκτώ νεκροί από πυρά ενόπλου

Η επίθεση αποδόθηκε στην Αλ Κάιντα, χωρίς να δοθούν περαιτέρω λεπτομέρειες

yemeni

Οκτώ άτομα που εργάζονταν σε στρατιωτικό νοσοκομείο του Άντεν στην Υεμένη έχασαν τη ζωή τους σήμερα από ένοπλο την ώρα που βρίσκονταν σε στρατιωτικό όχημα, όπως ανακοινώθηκε από στρατιωτική πηγή της χώρας, η οποία και απέδωσε την επίθεση στην Αλ Κάιντα.

Ένας ελεύθερος σκοπευτής άνοιξε πυρ με καλάσνικοφ εναντίον μικρού λεωφορείου του στρατού «σκοτώνοντας οκτώ από τους επιβαίνοντες, μεταξύ αυτών δύο γυναίκες, και τραυματίζοντας ακόμη 12 ανθρώπους», δήλωσε η πηγή.

«Το λεωφορείο μετέφερε γιατρούς και νοσηλευτές του στρατιωτικού νοσοκομείου του Άντεν», τόνισε η πηγή και πρόσθεσε ότι «δύο παιδιά τα οποία μόλις είχαν βγει στον κήπο του σπιτιού τους είναι μεταξύ των τραυματιών».

Η πηγή κατηγόρησε την Αλ Κάιντα ότι βρίσκεται πίσω από την επίθεση, χωρίς όμως να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Η επίθεση σημειώθηκε την ώρα που ο στρατός της Υεμένης συνεχίζει την επιχείρηση που ξεκίνησε στα τέλη Απριλίου εναντίον μαχητών της Αλ Κάιντα σε μια προσπάθεια να τους εκδιώξει από τα προπύργιά τους στο νότιο τμήμα της χώρας.

Από την επιχείρηση αυτή έχουν χάσει τη ζωή τους ως τώρα 500 αντάρτες, ενώ 40 στρατιώτες έχουν σκοτωθεί και ακόμα 100 έχουν τραυματιστεί, σύμφωνα με τον απολογισμό του στρατού που δόθηκε στη δημοσιότητα στις 5 Ιουνίου.

By