Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Υεμένη: Nεκροί 37 μαχητές της Αλ Κάιντα

Την επίθεση εξαπέλυσε ο στρατός στην περιοχή της Μαϊφάα, της επαρχίας Σάμπουα

yemeni-stratos

Τριάντα επτά «τρομοκράτες», φερόμενα μέλη της Αλ Κάιντα, σκοτώθηκαν και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν σε μια επίθεση που εξαπέλυσε σήμερα ο στρατός στη νότια Υεμένη, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας.

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε την 6η ημέρα μιας εκστρατείας που έχει ως στόχο να απωθήσει τα μέλη της Αλ Κάιντα από τα προπύργια της οργάνωσης στη νότια Υεμένη.

Την επίθεση εξαπέλυσε ο στρατός στην περιοχή της Μαϊφάα, της επαρχίας Σάμπουα, όπου 5 μαχητές έχασαν την ζωή τους την Παρασκευή, ανέφερε η επίσημη ιστοσελίδα του υπουργείου σε ένα μήνυμα που έστειλε στα κινητά των δημοσιογράφων.

Από την Τρίτη, 67 φερόμενα μέλη της Αλ Κάιντα και 24 στρατιώτες έχουν σκοτωθεί στις επιχειρήσεις, σύμφωνα με έναν απολογισμό του Γαλλικού Πρακτορείου, που έχει υπολογιστεί βάση των δηλώσεων των επίσημων πηγών της Υεμένης.

Της σημερινής επιχείρησης προηγήθηκε η ανακοίνωση της αποστολής στρατιωτικών ενισχύσεων στην επαρχία της Σάμπουα προκειμένου να «αντιμετωπίσουν την Αλ Κάιντα» σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της Υεμένης Saba.

By