Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Υπέρβαση στόχου για τα έσοδα στο 11μηνο

Το ενδεκάμηνο τα συνολικά έσοδα ανέκαμψαν πλήρως και κινήθηκαν για πρώτη φορά μετά τον Μάρτιο σε θετικό έδαφος, εμφανίζοντας υπέρβαση 0,4%

euromoney

Υπέρβαση έναντι του στόχου του προϋπολογισμού σημειώνουν τα έσοδα τόσο τον μήνα Νοέμβριο όσο και το ενδεκάμηνο. Τον Νοέμβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα, τα έσοδα διαμορφώθηκαν στα 2,37 δισ. ευρώ, σημειώνοντας σημαντική υπέρβαση 14% έναντι του αντίστοιχου μηνιαίου στόχου του προϋπολογισμού.

Το ενδεκάμηνο τα συνολικά έσοδα ανέκαμψαν πλήρως και κινήθηκαν για πρώτη φορά μετά τον Μάρτιο σε θετικό έδαφος, εμφανίζοντας υπέρβαση 0,4%. Υπέρβαση στόχου της τάξη των 500 εκατ. ευρώ εμφάνισαν και οι επιστροφές φόρων που για το 11μηνο του 2013 διαμορφώθηκαν στα 3,06 δισ. ευρώ έναντι 2,56 δισ. ευρώ που προβλέπεται στην εισηγητική έκθεση του προϋπολογισμού.

Σε ότι αφορά την είσπραξη του ΦΠΑ από τις ΔΟΥ, τον Νοέμβριο, σημειώθηκε υπέρβαση στόχου κατά 1,8% ενώ σε ορίζοντα ενδεκάμηνου η υπέρβαση έναντι του στόχου διαμορφώθηκε στο 3,3%. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, τον Νοέμβριο σημειώθηκε νέα αύξηση στα 63,337 δισ. ευρώ των συνολικών ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το δημοσιο από τα φυσικά και νομικών πρόσωπα από 62,880 δισ. ευρώ τον Οκτώβριο.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By