Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ο υπέροχος Γκάτσμπι «άνοιξε» το Φεστιβάλ των Καννών

Η οποία έχει ήδη παιχτεί στην Αμερική και πηγαίνει θαυμάσια.

kannes1Εντυπωσιακό  «ανοίγματα» του Φεστιβάλ Καννών τα τελευταία χρόνια επεφύλασσε η Τετάρτη 15 Μαΐου. Από τη μια πλευρά η πανευρωπαϊκή πρεμιέρα της ταινίας «Ο υπέροχος Γκάτσμπι», η οποία έχει ήδη «ανοίξει» στην Αμερική και τα πηγαίνει θαυμάσια. Πρόκειται για την τελευταία κινηματογραφική εκδοχή του μυθιστορήματος του Φ. Σκοτ Φιτζέραλντ η οποία φέρει την υπογραφή του αυστραλού σκηνοθέτη Μπαζ Λούρμαν.

Στην Κρουαζέτ συγκεντρώθηκε όλο το βασικό επιτελείο της ταινίας με ηγετική μορφή κανέναν άλλο από τον ίδιο τον Τζέι Γκάτσμπι, δηλαδή τον Λεονάρντο Ντι Κάπριοπου πρωταγωνιστεί. Η Κάρεϊ Μάλιγκαν, ο Τόμπι Μαγκουάιρ και ο Τζόελ Ετζερτον ήταν επίσης εκεί, όπως φυσικά και ο Μπαζ Λούρμαν.


«Αυτό που το κάνει σπουδαίο είναι ότι επιτρέπει στον αναγνώστη να δώσει τις δικές του εξηγήσεις» είπε ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους το μεσημέρι της Τετάρτης. «Θα μπορούσαμε να μιλάμε επί χρόνια για το πώς θα ήταν δυνατόν να «πιάσει» κάποιος αυτόν τον ήρωα» συνέχισε ο ηθοποιός, ο οποίος οφείλει πολλά στον Λούρμαν, αφού μια από τις πρώτες μεγάλες επιτυχίες του πριν από τον «Τιτανικό» ήταν ο «Ρωμαίος και η Ιουλιέτα» του ίδιου σκηνοθέτη. Ο Ντι Κάπριο διάβασε για πρώτη φορά τον «Υπέροχο Γκάτσμπι» σε ηλικία δεκαεπτά ετών, επειδή ήταν υποχρεωμένος να κάνει μια σχετική εργασία. «Τότε δεν το είχα «πιάσει»» είπε ο ηθοποιός. «Οταν το ξαναδιάβασα αργότερα όμως, η εμπειρία ήταν πολύ διαφορετική».

By