Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Υπέρ της άρσης ασυλίας του Ντινόπουλου ψήφισε η Όλγα Κεφαλογιάννη

Η Ολομέλεια αποφάσισε την άρση ασυλίας για τον Βασίλη Καπερνάρο

fosphotos.com | Panayotis Tzamaros
fosphotos.com | Panayotis Tzamaros

Υπέρ της άρσης της ασυλίας του Αργύρη Ντινόπουλου ψήφισε η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη και ήταν η μοναδική βουλευτής από τη ΝΔ, αν εξαιρέσουμε τη λευκή ψήφο του Δημήτρη Κυριαζίδη, που «άδειασε» τον γαλάζιο συνάδελφό της στην κόντρα του με το Νότη Μαριά των ΑΝΕΛ.

Την ίδια ώρα αρκετοί βουλευτές της ΝΔ, ανάμεσά τους και ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης είπαν «όχι» στην άρση της ασυλίας του Βασίλη Καπερνάρου για υπόθεση φοροδιαφυγής με μη έκδοση αποδείξεων

Στα 36 «όχι», τα 8 προέρχονται από τη ΝΔ (Λάζαρος Τσαβδαρίδης, Ηλίας Βλαχογιάννης, Κώστας Κουκοδήμος, Μιχάλης Ταμήλος , Γιάννης Μιχελάκης, Νίκος Παναγιωτόπουλος, Παύλος Βογιατζής και Γιάννης Καράμπελας) όπως επίσης, και τα 5 από τα 6 «παρών» (Γιάννης Ιωαννίδης, Φωτεινή Αραμπατζή, Άρης Σπηλιωτόπουλος, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και Νικήτας Κακλαμάνης). Στην κάλπη βρέθηκε και ένα λευκό ψηφοδέλτιο, αυτό του βουλευτή της ΝΔ Δημήτρη Κυριαζίδη.

Η Βουλή πάντως, αποφάσισε με 20 ψήφους υπέρ έναντι 208 κατά, ένα «λευκό» και ένα παρών να μην αρθεί η ασυλία του Αργύρη Ντινόπουλου. Η υπόθεση αφορά μήνυση του Νότη Μαριά εναντίον του, επειδή ο βουλευτής της ΝΔ προεκλογικά είχε πει σε τηλεοπτική του συνέντευξη πως ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, που ανήκε παλαιότερα στο ΠΑΣΟΚ, προέτρεπε στους μικροεπενδυτές λίγο πριν τις εκλογές του 2000 να παίξουν στο ΧΑΑ.

Επίσης, καταψηφίστηκε με 78 υπέρ, 143 κατά και 9 παρών η πρόταση για άρση της ασυλίας Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη (αφορούσε υπόθεση δέσμευσης δύο οικοπέδων, ενώ ήταν δημοτικός σύμβουλος Γλυφάδας για να γίνουν χώροι πρασίνου και αναψυχής).

Αντιθέτως, η Βουλή αποφάσισε με 191 υπέρ, 31 κατά και 6 παρών, να αρθεί η ασυλία του Βασίλη Καπερνάρου. Αφορά υπόθεση φοροδιαφυγής για μη έκδοσης αποδείξεων

(Visited 1 times, 1 visits today)
By